Суспільство

У житомирській поліції розповіли про «постійних клієнтів» служби «102», які телефонували понад тисячу разів

8 October 2019, 14:26

У цілодобової служби «102» в Житомирській області є свої «постійні клієнти», які з початку року здійснили понад тисячу телефонних дзвінків до поліції.

Про це 8 жовтня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«На Житомирщині з початку року на лінію «102» надійшло майже 218 тисяч дзвінків. Лише у вересні оператори цілодобової служби «102» Головного управління Нацполіції в області прийняли близько 24,5 тисяч повідомлень громадян, 1644 з них – потребували невідкладних дій поліцейських», - йдеться у повідомленні.

Щодоби на чергування заступає 5 операторів служби «102» та старший зміни. Нині на цілодобову лінію надходять виклики з мобільних з території усього регіону, а також зі стаціонарних телефонів в обласному центрі та Житомирському районі.

«У середньому від 800 до 900 дзвінків щодоби. Багато повідомлень про порушення того чи іншого характеру: від розпиття спиртного та голосних лайок до крадіжок та хуліганств. Звісно, що серед усього масиву звернень, оператори навчені розрізняти невідкладні або такі, що потребують першочергового реагування», - розповів начальник відділу служби «102» Олександр Купріянов.

Тобто щогодини оператор приймає 7-9 телефонних повідомлень і відповідно має менше 10 хвилин для спілкування та зібрання необхідної інформації щодо події. Відтак паралельно з розмовою працівник уже заповнює електронну картку-завдання, яка далі направляється для виконання поліцейським нарядам.

«Поряд з відповідальністю, насиченістю та високим темпом роботи є й інші особливості. Наприклад, постійні «клієнти». Так, 38-річний житель с. Красносілки Чуднівського району встановив своєрідний антирекорд – з початку року він зателефонував за номером «102» 1520 разів. Майже 1300 дзвінків надійшло від жителя Андрушівського району. Цей чоловік воліє «спілкуватись» з операторами, перебуваючи у стані сп’яніння. І подібних «шанувальників» обласної служби «102» більше десятка», - розповіли в поліції.

«Зайве говорити, що такі абоненти, зазвичай, не мають змістовних повідомлень, а керуються іншими мотивами. Але їх дії не просто перешкоджають якісному виконанню завдань підрозділу, а й унеможливлюють отримання невідкладної допомоги іншими громадянами. У нас не існує визначеної офіційно процедури відмови від спілкування з будь-ким, при цьому розмови записуються, тому оператори працюють з усіма абонентами, навіть пізнаючи особливу категорію уже по першому слову», - продовжує Олександр Купріянов.

«Тож для любителів робити завідомо хибні виклики або беззмістовні повідомлення, нагадуємо: реальної допомоги поліції у момент вашого «зависання» на лінії можуть очікувати дійсно потерпаючі громадяни», - звертаються до громадян правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році працівників «102» у Житомирі навчали приймати звернення потерпілих від насильства у сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оператор 102 поліція звернення виклик поліції  
Матеріали по темі