Політика

Нардеп від Житомира з’їздив у зону ООС й висловив свою позицію щодо розведення військ

9 October 2019, 11:44

Народний депутат від Житомира Ігор Герасименко (фракція партії «Слуга народу») після відвідання зони ООС висловив свою позицію щодо розведення військ.

Про це 9 жовтня Герасименко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно повернувся з робочої поїздки, де у складі групи Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки відвідав зону ООС. Отримав багато запитань і маю чіткі відповіді. Як людина військова, даючи відповідь на запитання про розведення військ, можу сказати, що це непростий, але необхідний процес заради безпеки наших громадян. Розведення лише на кілометр, обов’язково з обох боків, підрозділи Національної поліції України залишаються в зоні відведення. Що стосується тверджень, що війська відводяться в «чисте поле», це не так. Щодо Станиці Луганської, війська відведені на завчасно підготовлені, інженерно обладнанні позиції, в районі Петровського, позиції також готові, в Золотому-4, обладнання позицій завершується», - повідомляє народний депутат.

Він наголошує, що Збройні Сили України повністю контролюють ситуацію та в разі загострення обстановки готові зайняти попередні позиції, а місцеві жителі підтримують розведення військ.

«Також хочу запевнити, що повага, вдячність, почуття гордості до наших військовослужбовців, які брали участь у військових діях, була, є, і буде! Відповідаючи на питання про посвідчення УБД та пільги, хочу ще раз наголосити, що Президент України чітко сказав, жодні пільги для військових не скасовуватимуть, на наступний рік має бути передбачене фінансування соціального забезпечення військовослужбовців. Це також моя чітка позиція», - написав Ігор Герасименко.

Нагадаємо, Герой України, колишній комбат 95-ї бригади Ігор Герасименко є членом парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, заступник голови цього Комітету — Герой України, колишній депутат Житомирської облради та екскомандувач ДШВ Михайло Забродський (фракція партії «Європейська Солідарність»).

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії Житомирської обласної ради 8 жовтня 2019 року депутати не підтримали звернення до керівництва держави щодо недопущення імплементації «формули Штайнмаєра» та закріплення на законодавчому рівні особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей. А голова ОДА Віталій Бунечко у своєму виступі на сесії переконував, що «люди хочуть миру, всім набридла війна». 9 жовтня в обласній філармонії проходить зустріч в рамках програми «Діалоги про Україну», де урядовці роз’яснюють процес мирного врегулювання на Донбасі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герасименко ООС нардеп ЗСУ  
Матеріали по темі