Влада

В Житомир приїхав міністр оборони, щоб розказати про «формулу Штайнмаєра»

9 October 2019, 10:40

У Житомирі 9 жовтня в обласній філармонії проходить зустріч в рамках програми «Діалоги про Україну», яка покликана детально роз’яснити процес мирного врегулювання на Донбасі відповідно до так званої «формули Штайнмаєра».

«Захід пройде у Житомирі в рамках програми «Діалоги про Україну», яку ініціював Президент Володимир Зеленський. Вона передбачає публічні обговорення та роз’яснення важливих для України тем, насамперед про імплементацію «формули Штайнмайєра». Під час зустрічі представники Уряду детально пояснять, які кроки для припинення війни будуть здійснені найближчим часом, за які «червоні лінії» влада не заступатиме та навіщо Україна погодилася на «формулу Штайнмаєра». Учасники зустрічі матимуть змогу висловити свої думки та пропозиції щодо врегулювання конфлікту на Донеччині та Луганщині й поставити запитання. Мета таких зустрічей – безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення з чутливих і важливих питань», - анонсувала цей захід 8 жовтня пресслужба ОДА.

Прийти у філармонію запрошував й голова ОДА Віталій Бунечко під час виступу на позачерговій сесії обласної ради 8 жовтня.

«Діалоги про Україну» з житомирянами ведуть: міністр оборони Андрій Загороднюк, народний депутат від партії «Слуга народу» Богдан Кицак (Бердичівський округ №63), голова облдержадміністрації Віталій Бунечко та голова облради Володимир Ширма.

Детальніше дивіться згодом у сюжеті

Урядовий портал повідомляв, що перша зустріч програми «Діалоги про Україну»відбулася 7 жовтня в Івано-Франківську.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської обласної ради 8 жовтня не підтримали звернення до керівництва держави щодо недопущення імплементації «формули Штайнмаєра» та закріплення на законодавчому рівні особливого статусу окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 2 жовтня 2019 року у Житомирі кілька десятків людей протестували проти імплементації «формули Штайнмаєра». 4 жовтня біля драмтеатру в очікування приїзду президента Володимира Зеленського організували кілька акцій з тематичними плакатами: проти «капітуляції» та на захист «свободи слова». Учасники акції протесту проти «формули Штайнмаєра» палили фаєри, які з рук виривали працівники поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА філармонія капітуляція Міноборони Бунечко  
Матеріали по темі