Події

Факти розкрадання бюджетних коштів, про які говорив голова Житомирської ОДА, вже розслідуються, - прокуратура

16 October 2019, 17:06

Прокуратурою Житомирської області спільно із правоохоронними органами вживаються заходи з викриття злочинів щодо протиправного використання бюджетних коштів, вчинених посадовими особами.

Про це близько 16.30 16 жовтня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирщини розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами, що виділені для експлуатаційного обслуговування доріг. У середу, 16 жовтня 2019 року, прокуратурою Житомирської області, за матеріалами УСБ України в області, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про зловживання службовими особами одного із суб’єктів господарювання службовим становищем та заволодіння бюджетними коштами. Дії службових осіб кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що службові особи товариства з обмеженою відповідальністю, за попередньою змовою із службовими особами райдержадміністрацій, впродовж 2019 року, шляхом укладення низки договорів з експлуатаційного утримання доріг, без мети їх виконання, заволоділи бюджетними коштами у великих розмірах, остаточна сума яких встановлюється.

Крім цього, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, слідчим управлінням ГУНП в області розслідуються кримінальні провадження за фактами заволодіння бюджетними коштами, спрямованими на будівництво амбулаторій на території Житомирської області, а також реконструкцію футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону «Полісся» в місті Житомирі.

На даний час у цих провадженнях виконується низка судових експертиз, з урахуванням результатів яких, а також аналізу інших доказів, слідчими буде вирішено питання про можливість прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень.

Нагадаємо, 16 жовтня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів брифінг, на якому розповів про цинізм при будівництві нових сільських амбулаторій та «анонсував» розслідування можливого розкрадання коштів на реконструкції житомирського стадіону «Полісся». Відео з брифінгу тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Бунечко розкрадання розслідування  
Матеріали по темі