Суспільство

У Малині відкрили пам’ятник Малуші від скульптора, який рік тому подарував Коростишеву гранітних Кличків

17 October 2019, 10:44

16 жовтня у парку культури та відпочинку в місті Малин Житомирської області відкрили пам’ятник Малуші – дочці древлянського князя Мала, матері Великого князя Київського Володимира Святославича, сестрі Добрині.

Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Малинської міської ради.

«Автор пам’ятника — коростишівський скульптор Віталій Рожик. Це людина зі світовим ім’ям, Заслужений художник України. Більше 40 років Віталій власноруч створює справжні шедеври. Кількість робіт, виготовлених за цей час, вимірюється сотнями. Всі вони виконані з природного каменю. Не винятком є і пам’ятник Малуші, який вже став справжньою окрасою нашого парку та, сподіваємося, буде радувати і малинчан, і гостей нашого міста», – йдеться у повідомленні.

17 жовтня Малинський міський голова Олексій Шостак у коментарі Житомир.info розповів, що місто отримало пам’ятник від автора Віталія Рожика абсолютно безкоштовно.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року в парку міста Коростишів Житомирської області встановили скульптуру з братами Кличками. Автором роботи також став Віталій Рожик. Він робив скульптуру на замовлення друзів Кличків, однак до Києва вона так і не доїхала, а залишилася прикрашати коростишівський парк. Місто отримало її від скульптора безкоштовно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин пам'ятник Малуша  
Матеріали по темі