Місто

​У Житомирі з котельні, яка опалювала школу, ПТУ і два будинки, вивезли обладнання і зробили нежитлове приміщення

17 October 2019, 12:36

16 жовтня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради прийняли рішення про зміну призначення приміщення колишньої котельні на Перемоги, 75.

Відповідний проєкт рішення опублікували напередодні засідання міськвиконкому, 15 жовтня.

«Змінити призначення об’єкта нерухомості комунального майна: приміщення котельні загальною площею 317,2 кв. м літера «В», що знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 75, яка перебуває на балансі КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради, з «будівля котельні» на «нежитлові приміщення», - йдеться в прийнятому рішенні.

За словами доповідача по даному питанню – начальника управління комунального господарства Олександра Марцуна, мова йде про котельню на Перемоги, 75 і опалювала школу №7, ПТУ і два житлових будинки.

«Котельня колись перебувала в державній комунальній власності. Коли ми її забирали, був один досить проблемний момент, нам треба було дати тепло для школи №7, ПТУ №2 і двох житлових будинків. Після того, як ми її забрали, котельня виявилась старою і її не доцільно було використовувати, усі будівлі, які вона обслуговувала, підключили до іншого котла. На сьогоднішній день обладнання котельні знято, приміщення не використовується за призначенням», - пояснив Олександр Марцун необхідність змінити цільове призначення приміщення.

Про недоцільність переоснащення цієї котельні та подальшого її використання говорили ще в 2013 році. Тоді, наприкінці листопада місяця, в Житомирі завершили монтаж тепломережі по вулиці Чехова, аби запустити тепло у школі №7, політехнічному ліцеї №2, житловому будинку по Перемоги, 73.

Нагадаємо, у 2018 році котельну на вулиці Монтана, 16 збиралися перетворити у «нежитлове приміщення», а в будівлі теплового пункту на Грушевського, 16 мали виокремити офісні приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2016 року виконком змінив цільове призначення приміщення на вул.Київська, 10 з «котельні» на «нежитлове приміщення», через два тижні його вже орендувала громадська організація, а рішенням сесії Житомирської міської ради від 1 березня 2018 року приміщення в 136,8 кв.м. дозволили викупити без аукціону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: котельня тепло Марцун  
Матеріали по темі