Події

На Тетереві житомирські прикордонники затримали браконьєра, який ловив рибу 18-ма сітками

19 October 2019, 12:37

19 жовтня прикордонники Житомирського загону затримали на річці Тетерів чоловіка, який ловив рибу забороненими знаряддями лову — сітками в кількості 18 штук.

Про це Житомир.info повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Рибалка виловив більше 70 кг риби рідних видів на суму майже 15 тис. грн.

«Сьогодні, в ході реалізації оперативної інформації, спільним прикордонним нарядом від оперативно-розшукових підрозділів та відділу прикордонної служби «Іванків» Житомирського загону на березі р. Тетерів був затриманий громадянин України, який здійснював незаконний вилов риби. Вилов водних живих ресурсів здійснював житель міста Малин забороненими знаряддями лову – 18-ма риболовецькими сітками. На момент виявлення чоловік вже встиг в браконьєрський спосіб спіймати більше 100 рибин різних видів та завдати збитків державі на суму майже 15 тисяч гривень», - інформують прикордонники.

На місце події прикордонники негайно викликали співробітників Нацполіції, яким згодом передали понад 70 кг незаконно добутої риби та майже 1300 метрів сіток.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» прикордонники направили повідомлення уповноваженому правоохоронному органу.

Нагадаємо, навесні 2019 року в селі Тетерівка на житомирському водосховищі рибоохоронний патруль затримав чоловіка, який ловив рибу трьома сітками і намагався втекти від інспекторів на човні.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2019 року закінчилась заборона на лов раків у водоймах Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба сітка браконьєр прикордонник  
Матеріали по темі