Місто

​Житомирським водіям на замітку: Україна переходить на електронні права і техпаспорти

23 October 2019, 19:03

В Україні стартує експериментальний проєкт щодо застосування електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобіля, які можна бути надавати поліцейським замість пластикових документів.

Про це у фейсбуці 23 жовтня повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

«Запускаємо експериментальний проєкт щодо застосування електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які можуть пред’являтися поліцейським замість пластикових документів! Сьогодні Уряд підтримав пропозицію Міністерства цифрової трансформації та Міністерства внутрішніх справ і затвердив відповідні Постанову та Порядок», - поінформувало Мінцифри.

За повідомленням, Е-права та е-техпаспорт – це цифровий образ виданих особі цих документів разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом). Водій зі свого смартфону пред’являє його поліцейському, а той за допомогою спеціальних технічних засобів підтверджує дані у електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС.


Для замовлення е-посвідчення водія та/або е-технічного паспорта водію потрібно буде завантажити на смартфон мобільний додаток Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Дія) та пройти електронну ідентифікацію.

«Е-права та е-техпаспорт формуються автоматично за наявності в єдиній інформаційній системі МВС усіх відомостей, що зазначаються в посвідченні водія та свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, у тому числі фотографії (відцифрованого образу обличчя) особи для формування е-посвідчення водія», - інформує Мінцифри.

Планується, що е-права та е-техпаспорт запрацюють уже у грудні 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: права техпаспорт автомобіль водій Мінцифри  
Матеріали по темі