Події

​Затримали бердичівлянку, яку підозрюють у викраденні тримісячного немовляти на Київщині

23 October 2019, 20:53

26-річна жителька міста Бердичів Житомирської області 23 жовтня 2019 року викрала немовля в селищі Коцюбинське на Київщині, видаючи себе за волонтерку.

Про це на брифінгу 23 жовтня розповів керівник Ірпінського відділу поліції Київської області Олег Петренко. Брифінг транслювали у фейсбук.

Про викрадення тримісячного хлопчика зранку 23 жовтня повідомили сайти більшості управлінь Нацполіції. У дописі на сторінці ГУНП у Житомирській області повідомлялося: «Уявіть стан мами, в якої на очах викрали тримісячне немовля! Це сталося 23 жовтня у сусідній Київській області. Будьте уважні на вулицях і звертайте увагу на схожих до опису людей та машин».

А вже через дві години поліція повідомила: немовля розшукали, з ним усе гаразд.

Відео затримання викрадачки опублікували на сайті поліції Київщини. Вона заперечувала свою причетність до скоєного:

Брифінг в ГУНП у Київській області, який провели 23 жовтня близько 19.00, відбувся за участю батьків немовляти та самого малюка. Мати розповіла журналістам, як відбулося викрадення. Молода жінка, яка назвалася волонтеркою, запропонувала їй обмін дитячих речей, задля якого треба було проїхати з нею на автомобілі таксі до поштового відділення. Коли мама зайшла до відділення, жінка з немовлям, яке узялась потримати, зникла на таксі в невідомому напрямку.

Мати розповідає, що довіряла псевдоволонтерці, яку знала з соцмереж, тому залишила сина з нею. При зустрічі викрадачка попросила пробачення і запевнила, що взяла дитину на певний час, хоча її житло було обладнане дитячим ліжечком і візком.

За даними начальника Ірпінського відділу поліції Олега Петренка, підозрювана 1993 року народження, проживала в Бердичеві, працювала вихователькою в коледжі. Перебувала в одному з добровольчих батальйонів в АТО й отримала контузію. Не так давно переїхала в один із житлових комплексів Києво-Святошинського району, де познайомилася з молодим чоловіком. Попередній чоловік перебуває в місцях позбавлення волі. Завагітніла, але втратила дитину.

«Вона поставила собі за мету, щоб у неї була своя дитина. Три місяці вона жила в хостелі, додалася у кілька груп в соцмережах, вивчаючи обставини, і, на наше переконання, виношувала намір заволодіти чиїмось немовлям», — заявив поліцейський.

Брифінг у київській поліції

Користувачі соцмережі стверджують, що вже знають ім'я підозрюваної. Зокрема, користувачка Helenochka Sotnychek стверджує, що викрадачкою може бути бердичівлянка, яка займалася збором коштів для дітей у соцмережі:


Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 житомирська поліція розшукала трирічну дитину, яку збирався везти в аеропорт ображений батько, а у вересні 2019 в лісовому кемпінгу у Житомирській області розшукали й повернули мамі 6-річну дівчинку з Дніпра, яку насильно забрав батько.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викрадення дитина немовля поліція  
Матеріали по темі