Події

У центрі Житомира пенсіонерка «знайшла» гроші посеред вулиці, але втратила власних 7 тис. грн

24 October 2019, 13:10

На гачок ошуканців клюнула жителька Житомирського району: повіривши, що їй поталанило знайти значну суму грошей, у результаті втратила понад 7 тисяч гривень власних коштів. Двох чоловіків, які обманули жінку, розшукують.

Про це 24 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 23 жовтня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від 74-річної пенсіонерки про ошуканство. Жінка розповіла, що через власну довірливість втратила 7300 гривень.

За словами заявниці, близько 11:00 цього дня, йдучи вулицею, побачила на землі гроші у національній та іноземній валюті. (У відділі комунікації Житомир.info уточнили, що подія сталася у середмісті Житомира). Тут же до неї підскочив незнайомець, який сказав, що теж помітив купюри, а відтак запропонував розділити знахідку між собою. Жінка з чоловіком зайшли до одного з під’їздів будинку неподалік, щоб перерахувати знайдене.

За кілька хвилин до «щасливчиків» підійшов ще один незнайомець, який повідомив, що його дружина загубила значну суму коштів та запитав, чи вони нічого не знаходили. Почувши заперечення, він зауважив, що чоловік «підозріло виглядає» та запропонував вийти з під’їзду «на розмову». Той погодився, при цьому непомітно передавши знахідку жінці.

За кілька хвилин другий чоловік повернувся. Він переконав жінку показати вміст своєї сумки, аби пересвідчитися, що у неї немає його загублених коштів. У ноші пенсіонерки виявились щойно отримані у банкоматі 7300 гривень. Їх то незнайомець і забрав та швидко пішов геть.

«Лише згодом заявниця оговталася та роздивилася «знахідку»: це були нічого не варті папірці. Відтак вона звернулася до поліції. За описом жінки, участь у події брали двоє чоловіків віком близько 50 років, один – худорлявий, зростом близько 170 см, одягнений у чорну куртку та потерте спортивне взуття. Другий – міцної, повної статури, зростом близько 180 см, зі світлим волоссям та одягнений у сіру куртку», – інформують у ГУНП.

Тож нині поліцейські встановлюють особи чоловіків та їх місцезнаходження.

Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути вкрай обережними та розважливими у разі несподіванок, пов’язаних зі значними сумами коштів.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2019 року до Житомирського відділу поліції звернулася 84-річна жителька Житомира, яка розповіла про ошуканство: «рятуючи» сина з халепи, вона віддала незнайомцеві свої заощадження – 20 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі