Економіка

Бізнес у смартфоні: якість вашого сайту очима відвідувача та експерта

28 October 2019, 16:54

В сучасній Україні майже кожен знайомий з терміном “діджиталізація”, а офіційний сайт будь-якої компанії давно перестав бути елементом престижу і ознакою серйозності бізнесу. На даний час світ Інтернету являється повноцінним учасником ринку купівлі-продажу товарів і послуг і з кожним роком частка продажів через Інтернет тільки збільшується. І якщо ваш бізнес і досі не має сайту, вам є над чим серйозно замислитись, адже ви не тільки відстаєте від конкурентів в пізнаваності бренду, а й щодня втрачаєте прибуток та можливість бути ближче до вашої цільової аудиторії.

Та при створенні сайту є одна проблема: критерії оцінки його якості з погляду замовника, користувача та спеціалістів з розробки та просування сайту дещо відрізняються. Чому так відбувається, розповідають експерти діджитал-агентства повного циклу ROST DIGITAL. А от для того, щоб ваш сайт був дійсно якісним та функціональним з будь-якої точки зору, варто звертатися до спеціалістів, які надають послуги по створенню сайту та його просуванню комплексно і бачать весь проєкт в трьохвимірному просторі, а не однобоко з погляду лише одного спеціаліста. Саме тому не варто спокушатися на низьку ціну послуг нікому невідомих фрілансерів та підрядників вузького профілю. Так як в результаті, частіше всього, їхню роботу доводиться переробляти, а це вже тягне за собою більші фінансові витрати, витрати часу та втрату частини ваших потенційних клієнтів через невдоволення некоректною роботою сайту.

Чому ж спеціалісти повного циклу створення та просування сайтів мають дещо іншу думку про якість сайту? Частіше всього, замовник, як і користувач сайту, звертає увагу в першу чергу на зовнішнє оформлення веб-ресурсу і його вміст. Та є ще декілька ознак, не менш, а можливо і більш важливих, ніж дизайн сайту. Розберемося ж по кожному з пунктів.

1. Адаптивність сайту під будь-які типи пристроїв

Ви помічали, що при вході на деякі сайти з мобільного телефону, ними надто незручно користуватися та потрібно заморочитись, щоб знайти потрібну інформацію? Саме можливість сайту коригуватися в залежності від того, на якому пристрої ви його проглядаєте (комп’ютер, ноутбук, планшет чи телефон) і означає його адаптивність. А з активним ростом частки заходів на сайти з мобільних телефонів, цей критерій набуває все більшої ваги в оцінці якості веб-ресурсу.

https://grandcity.zt.ua

2. CMS система, на якій написаний сайт

CMS система, на якій написаний сайт, має значення з точки зору зручності замовника і перспектив доробок сайту. В залежності від масштабності проєкту та потреб вашого бізнесу, спеціалісти можуть вам запропонувати написання сайту:

• індивідуального, використовуючи різного роду фреймворки, найпопулярнішими з яких останнім часом є YII-2.
• на готовій CMS системі (CMS представляє собою набір готових плагинів для кожного розділу та під різний функціонал). Найпопулярніші CMS WordPress, Drupal, Open Cart, Joomla, 1С-Битрикс.

Кожен варіант має свої плюси та мінуси, і який обрати для ідеального рішення, вам з легкістю підкаже саме експерт в даній сфері. Але головне те, що індивідуальний сайт можна “допилювати” в майбутньому як завгодно, а шаблонний можна змінювати дуже оперативно та з мінімальними витратами, що в сучасному світі з шаленим темпом ведення бізнесу є просто надважливо.

Якій системі надають перевагу у світі, можна побачити на даному зображенні.

3."Доброзичливість" сайту до SEO

Для тих, хто прагне постійно нарощувати відвідуваність свого сайту і, відповідно, кількість продажів та прибуток, такий показник якості сайту буде одним з пріоритетних. А якісний SEO-супровід і визначає, на яких позиціях перебуватиме сайт в пошуковій видачі або спеціальних рейтингах. На жаль, такі критерії багато хто зі спеціалістів по написанню сайту ігнорують і вважають їх умовними. Хоча SEO-оптимізація напряму впливає на окупність сайту і його прибутки. Адже просто наявність сайту ще не гарантує його успіх.

4. Зручність користування сайтом (юзабіліті)

Сайт повинен бути простим в освоєнні, комфортним і зрозумілим для відвідувачів. Якщо на сторінці замовлення відсутня форма заявки, то такий сайт складно назвати хорошим. Якісний веб-ресурс дає зрозуміти відвідувачу, що потрібно зробити і в якій послідовності. Користувач на такому сайті не витрачатиме купу часу на пошук необхідного товару чи послуги, а вся інформація йому доступна просто в три кліка. Тут просто не обійтись без системи навігації, хорошої швидкості завантаження сторінок та доступності інформації. До того ж, наявність форми зворотнього зв’язку надає тільки плюсів і вказує на ваше бажання бути ближчим до свого споживача.

https://coliki.com.ua

5. Красивий сучасний дизайн

Це важлива деталь будь-якого сайту: чим професійніше виконаний дизайн, тим приємніший сайт для відвідувача. Як правильно оцінити якість дизайну? Професійна робота проявляється в деталях. Ретельність опрацювання всіх елементів та відповідність спрямованості бізнесу вказують на професіоналізм виконавців.

http://fesko.com.ua

6. Якісний, унікальний контент

На хорошому сайті розміщені грамотно написані, доступні навіть восьмикласнику і в той же час корисні для відвідувачів тексти, фотографії, відеоматеріали.

Для комерційних проєктів обов’язковою умовою є публікація статей, направлених на продаж. До того ж, якісним контент буде вважатися і користувачами, і пошуковими системами лише тоді, коли він оформлений за певними нормами та буде унікальним.

Але не потрібно забувати про наявність якісних фото, зображень, відеоматеріалів. Насамперед користувачі в першу чергу звертають увагу саме на візуальну частину, тому що вона скоріше сприймається та запам’ятовується. Тому особливу увагу завжди треба приділяти саме цьому.

https://photo-travel.com

7. Швидкість завантаження сайту

Погодьтеся, дуже дратує, коли сайт довго завантажується. При низькій швидкості завантаження втрачається надзвичайно велика частина відвідувачів, як потенційних клієнтів. А це, знову ж таки, впливає на ваш прибуток. Крім користувача, швидкість завантаження сайту враховують також і пошукові системи.

Оперативно перевірити швидкість завантаження вашого сайту ви можете завдяки сервісу PageSpeed Insights

Авжеж, це не весь перелік критеріїв якості сайту, які будуть впливати на успіх вашого бізнесу, але саме ці аспекти є основними і особливо важливими. Інші ж деталі, на які варто звернути увагу, вам підкажуть експерти з розробки та просування сайтів. А ось питання вибору професійних підрядників - вже геть інша історія…

Долучайтесь до діджиталізації – долучайтесь до усього світу!

СЕО ROST DIGITAL
Олена Лисенко-Дворак

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: RostMedia RostDigital 
Матеріали по темі