Влада

Депутати збираються дозволити «Житомирводоканалу» укласти договір гранту на 2,8 млн євро для реконструкції каналізації

29 October 2019, 16:17

КП «Житомирводоканал» має отримати грант на реконструкцію та модернізацію очисних споруд у місті.

Проєкт рішення сесії Житомирської міської ради «Про надання дозволу комунальному підприємству «Житомирводоканал» Житомирської міської ради на отримання гранту» опублікували на сайті міськради 29 жовтня 2019 року.

«Надати дозвіл комунальному підприємству «Житомирводоканал» Житомирської міської ради на отримання гранту від Центру міжнародного співробітництва та розвитку (CMSR), шляхом укладання договору гранту відповідно до таких умов:
1.1. Обсяг та валюта гранту: 2 844 694,00 (два мільйони вісімсот сорок чотири тисячі шістсот дев’яносто чотири) євро.
1.2. Мета гранту: реалізація проєкту «Реконструкція та модернізація каналізаційних очисних споруд у м.Житомирі», – йдеться у проєкті рішення.

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін 29 жовтня у коментарі Житомир.info пояснив, що отримати грант підприємство має у рамках співпраці зі словенською компанією, яка виграла тендер на реконструкцію каналізаційних очисних споруд.

«Отримання гранту стало можливим за рахунок тісних відносин міста Житомира та Республіки Словенія і безпосередньо завдяки компанії, яка виграла тендер на реконструкцію очисних споруд каналізації. Це словенська компанія Esotech. Вона була головним рушієм отримання від Словенської держави цього гранту для житомирського водоканалу, і грант цей буде включений у контракт Світового банку по реконструкції очисних споруд каналізації. Тобто, буде спеціальний додаток, який уже розроблений, відповідно до якого дофінансується проєкт реконструкції каналізаційних очисних споруд методом розширення реконструкції головної каналізаційно-насосної станції», – пояснив Андрій Нікітін.

Нагадаємо, 12 лютого 2019 року КП «Житомирводоканал» за 650 тис. грн замовив експертизу ділянки, яку має надати підряднику, – словенській компанії Esotech.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про те, що словенська компанія виграла тендер і за 13,6 тис. дол. буде проводити реконструкцію очисних споруд міста.

Про будівництво очисних споруд у Житомирі за 11 млн 857 тис. 953 євро кредиту Світового банку говорили з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним у програмі «Діалоги» на Житомир.info 10 травня 2018 року.

У серпні 2018 року під час робочої наради з представниками словенської компанії Esotech щодо будівництва очисних споруд у Житомирі, зокрема, зазначали, що нові очисні споруди планують побудувати за межами міста. Представити готовий проект планували восени.

Завершити будівництво очисних споруд представники словенської компанії обіцяли вчасно –до жовтня 2020 року.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода каналізація Нікітін проєкт рішення  
Матеріали по темі