Події

​З собору та обласної лікарні в Житомирі знову евакуювали людей: шукають вибухівку

1 November 2019, 10:29

Через повідомлення про замінування з лікарні та храму в Житомирі евакуювали людей.

Про це зранку 1 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«1 листопада на електронну адресу поліції надійшов лист про можливе вчинення в обласному центрі терористичних актів. В одній із лікарень та одному з кафедральних соборів Житомира поліцейські перевіряють зміст тривожного повідомлення», - повідомив сайт ГУНП.

У відділі комунікації повідомили, що йдеться про Спасо-Преображенський собор та обласну клінічну лікарню імені Гербачевського.

За повідомленням, у приміщеннях обласної лікарні працюють слідчо-оперативні групи ГУНП та міського відділу поліції, вибухотехніки, кінологи, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб.

«Із приміщень лікувального закладу проводиться евакуація людей. Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП разом з кінологами, застосовуючи службових собак і спеціальні технічні засоби, проводять ретельний огляд приміщень та навколишніх територій. Доступ до лікарні тимчасово обмежено. Патрульні поліцейські забезпечують безпеку руху транспорту. Відповідні заходи тривають і у кафедральному соборі», - повідомляє сайт поліції.

Щодо собору Житомир.info уточнили, що звідти також евакуювали духівництво та вірян.

Нагадаємо, Спасо-Преображенський собор в Житомирі «мінували» 28 жовтня 2019 року. Через годину поліція відзвітувала, що повідомлення про вибухівку було хибним. 27 вересня 2019 зловмисники повідомили про "замінування" Житомирської обласної лікарні та військового шпиталю, але інформація про вибухівку не підтвердилась. З медичних закладів також виводили людей.

Як повідомляв Житомир.info, 18 вересня 2019 шукали вибухівку біля будівлі Житомирської облради. У той же день евакуювали майже 4 тисяч людей з держуніверситету імені Франка. 22 жовтня 2019 через повідомлення про вибухівку евакуювали людей з приміщення Житомирської обласної ради та ОДА. 25 жовтня 2019 на електронну пошту ГУНП у Житомирській області надійшов електронний лист про закладення вибухівки біля приміщення Житомирської ОДА та на залізничному вокзалі. Поліція евакуювала людей і «прочесала» територію, але небезпеки не виявила.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування лікарня собор поліція  
Матеріали по темі