Події

​У житомирському соборі та лікарні поліція вибухівки не знайшла, але відкрила провадження про теракт

1 November 2019, 14:57

Інформація про загрозу теракту у Житомирі, що надійшла вранці 1 листопада на електронну адресу ГУНП в області, не підтвердилась.

Про це близько 14.30 1 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Поліцейські завершили заходи із перевірки електронного листа із тривожним змістом. Жодних загроз від вибухових пристроїв у приміщеннях обласної лікарні та кафедральних соборів не виявлено», - йдеться у повідомленні.

У місцях, вказаних в електронному листі, працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби ГУНП, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб.

Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП разом з кінологами, застосовуючи службових собак і спеціальні технічні засоби, провели ретельний огляд приміщень та навколишніх територій.

«За результатами проведених обстежень жодних загроз безпеці людей не виявлено. Інформація про подію належним чином зареєстрована. Поліцейські встановлюють автора тривожного повідомлення», - повідомили в поліції.

За словами речниці житомирської поліції Алли Ващенко, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 258 ККУ (Терористичний акт), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

«Працівники поліції за вказаними фактами розпочали кримінальне провадження за статтею 258 «Терористичний акт» ККУ. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років. На даний час проводяться необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до повідомлення що надійшло вранці 1 листопада до ГУ Нацполіції в Житомирській області електронною поштою і в якому містилася інформація про можливе закладення вибухівки поблизу одного з соборів у Житомирі та обласної лікарні», - розповіла керівник відділу комунікації поліції Житомирської області Алла Ващенко.

Нагадаємо, вранці 1 листопада з Спасо-Преображенського собору та обласної лікарні у Житомирі знову довелось евакуйовувати людей через повідомлення про вибухівку.

Як повідомляв Житомир.info, Спасо-Преображенський собор в Житомирі «мінували» 28 жовтня 2019 року. Через годину поліція відзвітувала, що повідомлення про вибухівку було хибним. 27 вересня 2019 зловмисники повідомили про «замінування» Житомирської обласної лікарні та військового шпиталю, але інформація про вибухівку не підтвердилась. З медичних закладів також виводили людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибухівка замінування собор обллікарня  
Матеріали по темі