Події

​На Крошні у Житомирі сусіди затримали злодія, який вдерся до будинку і погрожував господарю ножем​

4 November 2019, 12:27

У Житомирі поліція затримала мандрівника-безхатька за підозрою у вчиненні розбою.

Про це 4 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Подія сталась 3 листопада в обласному центрі. Житомирянин застав у своєму будинку невідомого чоловіка, який порпався у його речах. При втечі з місця вчинення злочину незнайомець погрожував господарю обійстя фізичною розправою. Затримати його допомогли сусіди, які утримували чоловіка до приїзду поліцейських. Нині він під вартою. Розпочато кримінальне провадження», - повідомили в поліції.

Близько 11 години 3 листопада до поліції зателефонував житель Житомира із повідомленням про затримання власними силами та із сусідською допомогою небезпечного незнайомця, який намагався обікрасти його будинок і погрожував фізичною розправою.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції, які з’ясували попередні обставини. За словами 65-річного заявника, уранці він замкнув будинок і пішов поратись у гараж. Коли ж за деякий час прийшов назад, побачив, що двері до оселі відчинені. В одній з кімнат чоловік на свій подив застав незнайомця, який порпався у його речах. До виносу з будинку уже були заготовлені відеокамера та барсетка із грошима. При появі власника обійстя незнайомець кинувся було тікати, а коли господар став йому на заваді, почав погрожувати останньому предметом, подібним до ножа.

Урешті уже на вулиці затримати небезпечного чоловіка заявникові допомогли сусіди.

«Коли на місце події прибули поліцейські, люди передали їм підозрілого чоловіка. Жодних документів, які б посвідчували його особу, він не має. Уже у поліцейському відділі, куди чоловік був доставлений, вдалося з’ясувати, що він також не має постійного місця проживання і бродяжить по всій Україні. До Житомира приїхав з Дніпропетровської області», - повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Сергій Крошко.

Нині небезпечного мандрівника затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.3 ст.187 (Розбій) ККУ. Затриманого поліцейські перевіряють на причетність до інших правопорушень і злочинів на території Житомирщини.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області журналісту Житомир.info уточнили, що подія мала місце у вихідний день на Крошні у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, таксист з Житомирської області разом з колегою побили і пограбували перехожого у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбійник крадіжка  
Матеріали по темі