Місто

Керівників житомирських шкіл та садочків можуть зобов’язати оприлюднювати потреби закладів на сайтах

5 November 2019, 13:52

Міська рада хоче доручити департаменту освіти до середини грудня сформувати об’єктивну потребу закладів освіти на 2020 рік та оприлюднити цю інформацію на сайтах міськради та закладів освіти. Також, задля прозорості та офіційності благодійних внесків керівникам закладів рекомендуватимуть використовувати Єдину систему відкритих бюджетів шкіл OpenSchool in UA.

Відповідний проєкт рішення сесії «Про формування об’єктивних потреб закладів освіти м. Житомира» 5 листопада опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Житомирська міська рада вирішила: 1. Доручити департаменту освіти міської ради: Сформувати об’єктивну потребу закладів освіти на 2020 рік до 10.12.2019 р. Доповісти про результати формування об’єктивно потреби закладів освіти на найближчій черговій сесії міської ради після 10.12.2019 р. Оприлюднити інформацію про об’єктивну потребу закладів освіти на 2020 рік на веб-сайті міської ради до 17.12.2019 р. Зобов’язати керівників закладів освіти оприлюднити об’єктивну потребу закладів освіти на 2020 рік на веб-сайтах закладів освіти до 17.12.2019 р. Рекомендувати керівникам закладів освіти залучати добровільні благодійні внески для фінансування об’єктивної потреби за допомогою Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл OpenSchool in UA згідно з Меморандумом “Про взаєморозуміння між Житомирською міською радою та Антикорупційною Ініціативою Європейського Союзу (EUACI)», – йдеться у проєкті рішення.

28 жовтня необхідну кількість голосів (309) набрала петиція житомирянки Лідії Лиманець «Щодо забезпечення прозорості фінансування садочків та шкіл».

«Як відомо, члени батьківських комітетів часто придбають за зібрані з інших батьків кошти певні товари і послуги. Необхідність витрат аргументують усно, як правило власними переконаннями, без підтвердження документами. Це часто призводить до нераціонального розподілу коштів батьків, ускладнень при звітуванні, конфліктів між батьками і навіть булінгу дітей. Просимо для забезпечення прозорості фінансування зобов'язати керівників садочків та шкіл відкрито і офіційно звертатись до батьків у пошуках матеріально-фінансової допомоги, а саме: оприлюднювати інформацію про потреби на сайтах закладів, інформаційних стендах для батьків, відкритій платформі OpenSchool, сторінках у соціальних мережах (разом з документами, які підтверджують необхідність дофінансування)», – йдеться у тексті петиції.

У відповіді на петицію заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Місюрова зазначила:

«Повідомляємо, що Ваша петиція від 30.09.2019 року набрала належну кількість голосів. Керівників закладів освіти ознайомлено зі змістом петиції та зобов’язано детально опрацювати кожну із вказаних пропозицій, викладених у петиції, і забезпечити виконання у межах чинного законодавства», – йдеться у відповіді.

1 листопада в ефірі програми «Тема дня на Житомир.info» з представницею департаменту освіти завідувачка дошкільного навчального закладу №39 Галиною Шиманською та головою ГО «Демократичний Альянс жінок» обгворювали, де межа батьківської благодійності і чи потрібно зробити благодійні внески офіційними. Повну версію ефіру програми «Тема дня на Житомир.info» про благодійні батьківські внески дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у департаменті освіти зазначили, що садочкам Житомира на 2019 рік не вистачає 170 мільйонів гривень на задоволення всіх потреб.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта школа садочок департамент освіти Житомир  
Матеріали по темі