Суспільство

​За два місяці ще 30 родин у Житомирській області найняли «муніципальну няню» для своїх дітей

5 November 2019, 14:09

На Житомирщині вже більш як 80 родин скористалися фінансовою підтримкою від держави за проєктом «Муніципальна няня».

Про це 5 листопада повідомив сайт Житомирської ОДА.

«За повідомленням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, в області 81 родина отримала компенсації за послуги муніципальної няні на загальну суму 509,7 тис. грн. Ці родини щомісяця отримують відшкодування по 1 тис. 626 грн за послуги няні для своєї дитини віком до 3-х років», - інформує пресслужба ОДА.

Нагадаємо, станом на 10 вересня 2019 року таких родин в області було 52, в Житомирі – 22.

Для того, щоб скористатися соціальною допомогою за проєктом «Муніципальна няня», жителям області необхідно звернутися до місцевих органів соціального захисту. Цю компенсацію виплачуватиме управління соціального захисту населення укінці кожного місяця. Така соціальна допомога автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати та відпустку з догляду за дитиною. Також залишаються інші соціальні пільги та виплати, які отримує родина.

Довідкову інформацію можна отримати у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА за телефоном (0412) 47-47-82.

Як повідомляв Житомир.info, з 2019 року в Україні запрацював такий вид соціальної допомоги молодим батькам, як «муніципальна няня».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна няня допомога дитина  
Матеріали по темі