Влада

​У тендері на придбання автомобіля для Житомирської ОДА за 900 тис. грн змагалися дві компанії, які раніше були в одному холдингу

5 November 2019, 15:56

Житомирська обласна державна адміністрація уклала договір з ТОВ «Богдан-Авто Житомир» на придбання легкового автомобіля Hyundai SANTA FE вартістю 895 тис. грн. Закупівля здійснюється за державні кошти.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 4 листопада на ресурсі ProZorro. Участь у відкритих торгах взяло дві фірми: ТОВ «Богдан-Авто Житомир» з ціновою пропозицією у 895 тис. грн та ТОВ «Богдан-Авто Суми» з ціновою пропозицією у 900 тис. грн.

ТОВ «Богдан-Авто Житомир» та ТОВ «Богдан-Авто Суми» чотири рази зустрічалися у відкритих торгах. Двічі перемогу здобувало ТОВ «Богдан-Авто Житомир» - закупівлі проводили житомирські установи та двічі ТОВ «Богдан-Авто Суми» - закупівлі проводили сумські установи.

ТОВ «Богдан-Авто Житомир» зареєстроване в місті Житомир, проспект Незалежності, 170-а. Спеціалізується фірма на торгівлі автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Статутний капітал ТОВ «Богдан-Авто Житомир» становить 10 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником компанії є дружина ексгубернатора Житомирської облдержадміністрації Катерина Машковська.

До жовтня 2017 року ТОВ «Богдан-Авто Житомир» входило до холдингу ТОВ «Богдан-Авто Холдинг». До складу цього холдингу і наразі входить ТОВ «Богдан-Авто Суми».

«У даному тендері єдині два учасники не торгувались між собою. Крім того, якщо подивитись «тендерну історію» житомирського «Богдан-Авто», то з семи конкурентних процедур – чотири саме з «Богдан-Авто Суми». Перемагали фірми кожен у своєму регіоні – можна пропустити умовний територіальний поділ ринку. І хоч спільних ознак в поданих пропозиціях не видно, та поведінка суб’єктів господарювання під час аукціону, перемоги у своїх регіонах, а також те, що ще донедавна ці дві фірми перебували у власності одного холдингу, - виключати змови не можна. Чи є між даними учасниками антиконкурентні узгоджені дії може визначити Антимонопольний комітет, перевіривши цивільно-правові відносини суб’єктів господарювання, дзвінки чи листування між собою або інші факти, що можуть підтвердити змову», - прокоментувала Житомир.info юристка ГІ «За чесний тендер» Мирослава Примак.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 Житомирська обласна державна адміністрація хотіла купити Renault за 500 тис. грн, однак тендер довелося відмінити. Натомість у жовтні був оголошений новий тендер на придбання Hyundai SANTA FE з очікуваною вартістю 900 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА тендер автомобіль Богдан-Авто  
Матеріали по темі