Події

У Житомирській області подружжя отруїлося грибами

8 November 2019, 11:07

Двоє жителів Житомирській області потрапили до лікарні з попереднім діагнозом «отруєння грибами».

Про це у коментарі Житомир.info 8 листопада повідомили в пресслужбі управління ДСНС України в Житомирській області.

«7 листопада до реанімаційного відділення Овруцької центральної лікарні з діагнозом «отруєння грибами» було госпіталізовано чоловіка, 1975 року народження, та жінку, 1974 року народження. Очевидно, постраждалі мають родинні зв’язки, адже у них однакове прізвище», – поінформували у ДСНС.

В управлінні з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації, посилаючись на інформацію РДА, підтвердили, що постраждалі є подружжям.

«Прикрий випадок трапився 7 листопада в с. Ігнатпіль. До центральної районної лікарні з діагнозом «отруєння грибами» шпиталізовано подружжя, 1974 та 1975 років народження. Вони поїли грибів, які чоловік зібрав у лісі. Невдовзі їм стало зле, тож викликали швидку медичну допомогу. Медики оцінюють стан постраждалих як середньої тяжкості», – йдеться у повідомленні.

В управлінні з питань цивільного захисту населення зазначають, що це перший випадок отруєння дикорослими грибами, який трапився упродовж цьогорічного грибного сезону.

Завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Лутай у коментарі Житомир.info розповів, що діагноз «отруєння грибами» є остаточним.

«Ми отримали повідомлення, що вказаний діагноз є остаточним. Відомо, що постраждалі збирали лисички, опеньки і польські гриби. Всі вони є їстівними, але, імовірно, грибники випадково зрізали і неїстівні, вживання яких і спричинило отруєння», – зазначив Юрій Лутай.

Нагадаємо, 2 серпня 2019 року управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації повідомляло про випадок отруєння грибами у Коростені, тоді госпіталізували літню жінку. А 29 липня 2019 року до реанімаційного відділення Бердичівської міської лікарні потрапив підліток, який поїв грибів разом з дідом і бабою. Однак, як повідомили згодом Житомир.info у Житомирському обласному лабораторному центрі, діагноз «отруєння грибами» в обох цих випадках не підтвердився.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року в Житомирському обласному лабораторному центрі інформували про три випадки отруєння грибами: 26-річна жінка наїлася грибів у бабусі, 4-річна дівчина скуштувала гриби, які росли на майданчику дитсадка, 27-річній жінці стало зле після вживання грибного асорті, приготованого із заморожених грибів.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гриби отруєння  
Матеріали по темі