Події

​Поблизу Бердичева фермери перекрили дорогу: протестують проти продажу землі

11 November 2019, 10:39

Поблизу села Осикове у Бердичівському районі частково обмежено рух автотранспорту.

Про це вранці 11 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Близько 9:40 11 листопада на 214 км автошляху Виступовичі – Могилів-Подільський жителі району розпочали акцію та частково обмежили рух автотранспорту шляхом руху по пішохідному переходу», - повідомили в поліції.

На місце події прибули слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції та патрульні поліцейські.

Близько 100 учасників акції протесту, місцеві аграрії, рухаються пішохідним переходом, привертаючи таким чином увагу до питання законодавчого врегулювання продажу землі.

«Поліцейські забезпечують безпеку дорожнього руху, а також проводять з учасниками акції роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за блокування транспортних комунікацій», - повідомили правоохоронці.

Тим часом користувачі соцмереж скаржаться на затор на дорозі.

«Стоїмо! В Осиковому перекрили трасу Житомир - Бердичів! Вимагають не продавати українську землю! Машин 40 стоїть лише в напрямку Бердичева. Люди стоять на пішохідному переході! Всеукраїнська аграрна рада то все організувала. Пропускають по машині в 5-10 хв. Швидні та в екстреннтх ситуаціях також можна проїхати», - написав у фейсбук Дмитро Клименко і виклав фото з місця події.

Згодом у поліції уточнили, що станом на 10.30 акцію було завершено, а рух даною трасою повністю відновлено.

Нагадаємо, 8 жовтня 2019 на позачерговій сесії Житомирської облради голосували за звернення щодо мораторію на продаж землі та кричали «Ганьба!» нардепу Богдану Кицаку.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2018 року депутати Верховної Ради продовжили мораторій на продаж землі: «за» проголосували 231 з 331. Як тоді голосували житомирські нардепи-мажоритарники, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перекриття продаж землі Осиково  
Матеріали по темі