Суспільство

​Збитки від мору риби на річці Уж у Житомирській області склали 7,3 млн грн, матеріали передали до поліції

11 November 2019, 17:50

Розмір прямих збитків та збитків від втрати потомства, отриманих в результаті масової загибелі риби на річці Уж у Коростенському районі Житомирської області, складають 7,3 мільйона гривень.

Про це йдеться в повідомленні Житомирського рибоохоронного патруля у фейсбук.

«Спеціалістами екологічної інспекції Поліського округу розраховані прямі збитки та збитки від втрати потомства. Загальна сума збитків, заподіяних рибному господарству, становить 7 328 393,5 грн. Матеріали за фактами загибелі риби направлені до Головного управління Національної поліції в Житомирській області для встановлення причин забруднення та притягнення до відповідальності винних осіб», - йдеться у повідомленні за 11 листопада.

За повідомленням, 28 жовтня 2019 року на річці Уж, поблизу сіл Немирівка та Вороневе Коростенського району Житомирської області, виявлено факт загибелі риби в кількості 53 тисячі 667 екземплярів.

«Результати води показали, що в місці масової загибелі риби хімічне споживання кисню збільшено в 4,5 раза від граничнодопустимої концентрації, біологічне споживання кисню - в 3,4 раза. Вміст аміаку становить 3,6 мг/дм3», - йдеться у повідомленні.

Дослідження води здійснював відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу, загиблої риби - Коростенська міжрайонна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


Нагадаємо, нещодавно рибоохоронний патруль зафіксував явище масштабної загибелі риби на річці Уж, під час обстеження зафіксували 53 613 загиблих карасів, 18 краснопірок та 36 окунів.

Як повідомляв Житомир.info, подібний мор риби на річці Уж був зафіксований і в 2012 році. Тоді береги річки вкрилися мертвою рибою, вода пінилась і тхнула хімією. Фахівці назвалицю ситуацію екологічною катастрофою. У червні 2018 року риба гинула в місті Андрушівка Житомирської області, неподалік очисних споруд ДП «Коростишівський спиртовий комбінат». У вересні 2019 року екологи зафіксували масову загибель риби в річці Хомора в Житомирській області, збитки оцінили в 1 млн 250 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба загибель мор Уж  
Матеріали по темі