Здоров'я

У Житомирській області щороку збільшується кількість дітей, що хворіють на цукровий діабет, – УОЗ

12 November 2019, 10:24

У Житомирській області спостерігається тенденція до щорічного збільшення захворюваності дітей на цукровий діабет (ЦД). Якщо в 1990 році було зареєстровано 8,2 вперше виявлених випадків ЦД серед дітей, то в 2000 – вже 9,2, а у 2004 р. – 10,8 випадків на 100 тис. дитячого населення. Темп приросту загальної захворюваності на ЦД становив 27,27%. Також зберігається тенденція до зросту показника первинної захворюваності на ожиріння. У порівнянні з 2014 роком темп приросту показника складає 12,05%.

Такі дані 6 листопада представила завідувачка відділу медстатистики і аналітики обласного центру громадського здоров’я Ліна Возна під час розширеної координаційної ради до Всесвітнього дня боротьби з діабетом, пише пресцентр управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Заступник директора обласного центру громадського здоров’я Ірина Огійчук наголосила, що найкраща профілактика діабету – це здоровий спосіб життя.

«Профілактика цукрового діабету містить в собі також аспекти громадського здоров’я. У 80% випадків діабету 2 типу можна запобігти завдяки здоровому способу життя, адже до факторів ризику цього захворювання, окрім спадковості, належать і малорухливість, незбалансоване харчування та надмірна вага», – зазначила Ірина Огійчук.

«Саме сім’я має змалечку привчати дітей брати відповідальність за своє здоров’я. Зробити регулярні фізичні навантаження, збалансоване харчування та здоровий спосіб життя вашою сімейною традицією», – наголосила районний координатор за напрямом «Ендокринологія», лікар-ендокринолог лікарні №1 Людмила Пилипчук.

Як повідомляв Житомир.info, шість аптек та аптечних пунктів, розміщених у Житомирі, станом на 31 січня 2018 року могли забезпечувати хворих на цукровий діабет інсуліном за виданими ендокринологами електронними рецептами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цукровий діабет дитина УОЗ  
Матеріали по темі