Події

На заправці у Житомирської області поліцейські випадково знайшли 8-річного втікача зі стажем, якого не шукала мати

12 November 2019, 17:07

У місті Олевськ Житомирської області поліцейські знайшли 8-річного мандрівника, який не вперше втікає з дому. Хлопчика повернули матері, хоча вона його не шукала.

Про це 12 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Хлопчика, який на світанку 12 листопада наодинці перебував неподалік автозаправної станції, помітили поліцейські, які патрулювали вулиці міста. З’ясувалося, що школяр ще відучора пішов з дому.

«Близько 6.30 інспектори сектору реагування Олевського відділення поліції помітили дитину, що перебувала без супроводу дорослих. На питання патрульних, звідки він і де його батьки, хлопчик спочатку надав плутані пояснення. Згодом зізнався, що проживає в. Олевську та ще минулого дня втік з дому. Спочатку розважався з друзями, гуляв вулицями міста, а під ранок вирішив зігрітися у крамниці при АЗС. 8-річного хлопчика доставили до поліційного відділку та сповістили його матір. Жінка пояснила, що не шукала сина, бо він йшов з дому не вперше та щоразу повертався. Раніше про такі його мандри вона до поліції не повідомляла», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що родина знаходиться на обліку соціальних служб як така, що перебуває у складних життєвих обставинах. Відтак поліцейські, повернувши хлопчика додому, повідомили про це соціальних працівників для подальшого контролю та супроводу родини.

Також правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП для притягнення матері хлопчика до відповідальності.

Законодавством за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей передбачено попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2019 року стало відомо, що правоохоронці розшукали жительку села Хмелівка Олевського району Житомирської області, ученицю 2-го курсу районного професійно-технічного ліцею Дар’ю Кудрій, яка 3 жовтня 2019 року пішла з дому та не повернулася. Також 5 листопада повідомлялося про розшукану 15-річну Дар’ю Солонець, місцеперебування якої було невідоме від 31 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук зникнення поліція дитина Олевськ  
Матеріали по темі