Події

​На річці Тетерів водна поліція оштрафувала житомирянина, який керував моторним човном напідпитку

18 November 2019, 14:16

Минулих вихідних водна поліція Вишгородського району Київщини під час патрулювання р. Тетерів, виявила двох водіїв човнів напідпитку: 60-річного жителя Львівської області та 52-річного житомирянина.

Про це 18 листопада повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Київській області.

«Двох чоловіків зупинили в суботу, 16 листопада, поблизу с. Пилява. 60-річний житель Львівщини та 52-річний житомирянин перебували у стані алкогольного сп’яніння, керуючи моторними човнами, алкотестер зафіксував 0,51 та 0,55 проміле відповідно. До того ж керманичі «вийшли на воду» без відповідного посвідчення», - повідомили в поліції.

Поліцейські склали адмінпротоколи за ч. 6 ст. 130 (Керування річковими або маломірними суднами в стані алкогольного чи іншого сп'яніння особами, які не мають права керування річковими або маломірними суднами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує штраф в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Наступного дня, поліцейські знов упіймали одного з суботніх фігурантів, з ознаками алкогольного сп’яніння, втім, цього разу чоловік відмовився від проходження тесту на алкоголь, проте не забув водійське посвідчення. Правоохоронці склали протокол за ч. 5 ст. 130 КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі суд визнав священника винним у керуванні автомобілем в стані сп’яніння, але справу закрив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція човен алкоголь алкотестер  
Матеріали по темі