Події

Суд визнав священника Житомирської єпархії УПЦ МП винним у керуванні автомобілем в стані сп’яніння, але справу закрив

10 October 2019, 10:40

Корольовський районний суд м.Житомира визнав протоієрея Сергія Грицаюка винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП України (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), але справу закрили «у зв`язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності».

Постанова суду буда ухвалена 25 вересня 2019 року й оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 20 червня 2019 року о 21 год. 10 хв. в м. Житомирі по вул. Любарській, 3 керував HONDA ACCORD в стані алкогольного сп`яніння. Огляд на стан сп`яніння у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу «Драгер» в присутності двох свідків, проба позитивна 0.93 проміле», - йдеться у постанові.

Скріншот постанови Корольовського райсуду

Матеріали справи про адміністративне правопорушення про притягнення Грицаюка до адміністративної відповідальності надійшли до Корольовського районного суду з управління патрульної поліції 24 червня 2019 року, судове засідання по справі було призначене на 1 серпня.

Правопорушник на виклик до суду не з’явився, причини неявки суду невідомі, хоч про час та місце розгляду справи неодноразово повідомлявся належним чином. Його захисник, адвокат Ольга Янчевська, в судовому засіданні 25 вересня заявила клопотання щодо закриття справи про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності і суд це клопотання задовольнив.

Таким чином настоятель Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору Житомирської єпархії УПЦ МП Сергій Грицаюк уник покарання, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП: штраф у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 тис. 200 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Як повідомляв Житомир.info, 4 липня 2019 року в райцентрі Баранівка поліцейські склали протокол на п’яного священника, який на Renault в’їхав в огорожу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд священник УПЦ МП сп'яніння водій  
Матеріали по темі