Події

​У Житомирській області судитимуть голову тендерного комітету, через недбалість якої переплатили 1,2 млн грн за шкільні комп’ютери

18 November 2019, 16:57

На Житомирщині голову тендерного комітету райвідділу освіти обвинувачують у службовій недбалості, яка призвела до завищення ціни на 1,2 млн грн при закупівлі комп’ютерів.

Про це 18 листопада повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно голови тендерного комітету відділу освіти одного з районів, за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам», - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, голова тендерного комітету, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими функціями, не використала об'єктивну можливість щодо ініціювання на засіданнях тендерного комітету питання відміни процедури закупівлі через невідповідність тендерної документації Закону України «Про публічні закупівлі».

Також нею не було вивчено цінові пропозиції для визначення оптимальної вартості комп’ютерного обладнання, яке закуплялося для загальноосвітньої школи.

Унаслідок таких дій на закупівлю 45 одиниць комп’ютерної техніки для школи переможцю торгів було безпідставно перераховано із бюджету 1,2 млн грн.

«Тендерним комітетом районного відділу освіти із приватним підприємцем міста Києва, як переможцем конкурсних торгів, протягом 2016 та 2017 років було укладено два договори на постачання 23 комп’ютерів та 22 ноутбуків для школи на загальну суму 3,1 млн грн», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури, проводило місцеве відділення поліції. Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році управління освіти і науки Житомирської ОДА проводило тендер на придбання 760 комп’ютерів за 10,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер закупівля суд школа ноутбук комп'ютер  
Матеріали по темі