Місто

​Житомирська школярка – серед переможців Всеукраїнського диктанту національної єдності

19 November 2019, 10:53

Учениця житомирської ЗОШ №21 Юлія Глущенко написала XIX Всеукраїнський диктант національної єдності без суттєвих помилок та зайняла ІІ місце. У списку переможців з ІІІ місцем – Тетяна Шморгун з смт. Ружин Житомирської області, Наталія Осипчук з м. Коростишів та Ірина Рожок з м.Новоград-Волинський.

Результати диктанту 18 листопада опублікували на сайті Українського радіо.

«8 листопада о 11:00 тисячі слухачів Українського радіо разом написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Акцію наживо транслювали і в ефірі суспільного телеканалу «UA: Перший». Традиційно диктант начитав педагог, радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Цього року переможців поділили в трьох номінаціях. Перше місце — диктант написано повністю без помилок, друге місце — написали цифри без лапок, третє місце — одна помилка», – повідомляють на сайті.

У ЗОШ №21 Житомир.info розповіли, що Юлія Глущенко навчається у 8-В класі.

«Дуже славна дитина. Вона системно бере участь. Це всебічно обдарована дитина, є такі в кожній школі – самородки, оце одна з тих дітей. Сама поезії пише, з початкової школи ходить на конкурс Яцика, Шевченка, диктант, олімпіади. Вона філолог від народження», – зазначили у школі.

Троє людей з Житомирської області допустили по одній помилці та зайняли ІІІ місце:Тетяна Шморгун з смт. Ружин Житомирської області, Наталія Осипчук з м. Коростишів та Ірина Рожок з м.Новоград-Волинський. На сайті Novograd.city повідомляють, що Ірина Рожок – учитель української мови та літератури Новоград-Волинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

За висновками організаторів, без жодних помилок диктант написали учениця 6 класу з села Тур’ї Ремети на Закарпатті Анастасія Швець та ще один учасник на ім’я Роман Бабюк, детальна інформація про нього відсутня. Друге місце посіли 33 людини, Третє місце – 31 учасник.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Цьогоріч диктант писали 8 листопада. Після завершення усі охочі надсилали свою роботу на перевірку на електронну пошту.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2018 року житомиряни на Михайлівській написали «незалежний» диктант і помолилися за Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: диктант учениця Житомир  
Матеріали по темі