Події

​У Коростенському депо перебили номери приватного локомотива, аби відремонтувати його за кошти «Укрзалізниці»

20 November 2019, 15:35

У Коростенському локомотивному депо намагалися приховати факт ремонту приватного тепловоза, вартість якого становить 450 тис. дол. США.

Про це 20 листопада повідомила пресслужба АТ «Укрзалізниці» з посиланням на директора департаменту економічної та інформаційної безпеки Укрзалізниці Олега Назарука.

«Зловмисники перебили номери агрегатів тягача, зробивши з нього, так би мовити, двійника аналогічного локомотива Укрзалізниці», - йдеться у повідомленні.

За словами Олега Назарука, це порушення виявили співробітники департаменту безпеки під час проведення перевірки Коростенської дирекції залізничних перевезень.

«Було встановлено, що зазначений локомотив належить приватній організації. Але договірні відносини з власниками локомотиву не були оформлені. Тобто посадові особи дирекції, зловживаючи своїми службовими обв’язками, безпідставно допустили до ремонту локомотив та за рахунок коштів Укрзалізниці ремонтували його», — повідомив Олег Назарук.

Керівник департаменту безпеки також додав, що більшість номерів агрегатів рухомого складу були перебиті, а деякі взагалі знищені.

Матеріали перевірки передано до Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області. За даним фактом відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування.

Наразі слідчими органами вирішується питання про накладення арешту на локомотив, вартість якого становить 450 000 дол. США

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 почав роботу департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниці», який очолив колишній співробітник управління СБУ в Житомирській області Олег Назарук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укрзалізниця депо локомотив Коростень  
Матеріали по темі