Місто

​Житомирські комунальники розповіли, чи готові до погіршення погоди

20 November 2019, 17:43

Житомирські комунальники готуються до погіршення погодних умов і нічних заморозків. 20 листопада у комунальному підприємстві «Управління автомобільних шляхів» продемонстрували техніку, яка прибиратиме сніг та посипатиме дороги міста. Кілька років поспіль зимова негода ставала несподіванкою для комунальних служб: місто вкривалось кригою, або ж потерпало від сильних снігопадів. Тоді на боротьбу з опадами кидались усі сили, але цьогоріч на підприємстві звітують: до погіршення погоди підготувались заздалегідь.

«Маємо на цей рік 50 одиниць техніки, яка буде взагалі залучена на прибиранні снігу на території міста. Це не тільки машини з відвалами, це і екскаватори, це і погрузка, це і ручні механізми. Загалом, це до 50 одиниць техніки. У нас також укладено 8 договорів із керуючими компаніями, які будуть відповідати за прибирання в першу чергу тротуарів. У технічних завданнях чітко прописані ті об’єми, які вони повинні прибирати. Що стосується піщано-сольової суміші, то в нас заготовлено на сьогодні вже більше ніж 9 тисяч тонн і до кінця тижня буде загальна кількість 10 900 до 11 000 тонн піщано-сольової суміші», – розповідає начальник КП «УАШ» Олександр Шевчук.

Погіршення погоди комунальники очікують вже в ніч з 21 на 22 листопада, тому на підприємстві чергуватимуть бригади, які першими вирушать на боротьбу із наслідками негоди.

«Судячи із прогнозу, ми вже на завтрашню ніч чекаємо похолодання. Із завтрашнього дня заходить на чергування відповідальний майстер і приблизно 10 одиниць техніки, яка буде готова виконувати роботи по посипці. В першу чергу ми почнемо із мостів-шляхопроводів, заїзди в місто і далі будемо рухатись центральними вулицями. Загалом, в першу чергу по вулицях, якими ходить громадський транспорт. Якщо ми побачимо, що погіршення погодних умов буде таким, що ми не справляємось, то терміново викликається черговим майстром друга зміна і будемо працювати у дві зміни», – каже Шевчук.

Разом із тим, комунальники просять водіїв поставитись із розумінням до роботи дорожніх служб і не залишати свої автомобілі припаркованими на узбіччях доріг, бо це заважатиме прибиранню вулиць у випадку опадів.

Як повідомляв Житомир.info, для боротьби з ожеледицею у Житомирі вже підготували техніку і придбали 8 тисяч тонн піщано-сольової суміші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ погода дороги Житомир  
Матеріали по темі