Влада

​Керівника КП підозрюють у розтраті 200 тисяч бюджетних гривень, призначених для ремонту центральної вулиці Коростеня

21 November 2019, 10:19

У Коростені керівника комунального підприємства підозрюють у розтраті майже 200 тис. грн бюджетних коштів, призначених для ремонту вибоїн в асфальтобетонному покритті по вул. Сергія Кемського у Коростені.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Наразі, 18.11.2019, за погодженням із місцевою прокуратурою, особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України. За версією слідства, керівник комунального виробничо-господарського підприємства, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, з корисливих мотивів, з метою розтрати ввірених йому коштів на користь іншого підприємства, незаконно уклав договір з приватним підприємством на ремонт дороги центральної вулиці Коростеня. Відповідно до договору, укладеного у грудні 2018 року, київське підприємство зобов’язалося виконати поточний ремонт – залляти гарячою сумішшю вибоїни в асфальтобетонному покритті по вул. Сергія Кемського у Коростені. Однак, насправді ні замовник, ні виконавець не переймалися ремонтом вибоїн. Натомість, як тільки із місцевого бюджету на рахунок підприємства перерахували кошти – 198910 грн, у той же день були складені та підписані акти виконаних робіт», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що двома місяцями раніше, у жовтні 2018 року, це ж саме підприємство, відповідно до іншого укладеного договору, саме на цій вулиці виконало капітальний ремонт дороги вартістю понад 31 млн грн, за який сплачено з обласного бюджету.

Житомир.info вдалося знайти інформацію про обидва тендери на ремонти доріг у Коростені. Переможцем обох визнано приватне підприємство «Автомагістраль» з Вишгородського району міста Києва. 13 грудня 2018 року на ProZorro опублікували дані про тендер на заливання вибоїн в асфальтобетонному покритті гарячою сумішшю доріг по вул. Кемського в місті Коростень. Переможець торгів – ПП «Автомагістраль», вартість робіт – 198 910,08 грн. Інший тендер проводило управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА. Предмет закупівлі – капітальний ремонт дороги по вул. Сергія Кемського в Коростені, сума – 31 013 863,34 млн грн. Договір з «Автомагістраллю» уклали 24 жовтня 2018 року.

Приватне підприємство «Автомагістраль», зареєстроване у с. Синяк Вишгородського району Київської області, багато років поспіль вигравало торги САД у Житомирській області. Наприклад, у 2014 році – на суму 15 млн грн (утримання автошляхів та виконання ремонту місцевих доріг), у 2015 році - на 12,6 млн грн (ямковий ремонт державних доріг). У січні 2016 фірма виграла два тендери на 21 млн грн по ремонту доріг у Житомирській області. У травні 2016 року фірма «Автомагістраль» наносила розмітку на магістральних вулицях Житомира. У тому ж році виграла тендери на 118 млн грн на ремонт та утримання доріг в Житомирській області.

На початку січня 2019 року стало відомо, що директор фірми «привласнив» асфальтний завод і наварив майже 900 тис. грн на ремонті дороги державного значення Житомир-Могилів-Подільський. Згодом з’ясувалось, що мова йшла про ПП «Автомагістраль». Цього разу з фірми збираються стягнути 1,5 млн грн збитків. У червні 2019 року на аукціоні щодо капремонту Великої Бердичівської у Житомирі знову перемогло ПП «Автомагістраль» з пропозицією у 19,8 млн грн. Ця ж фірма отримає ще 1,6 млн грн за ремонт вулиці Перемоги в Житомирі, який зробили за 12 мільйонів.

Як повідомляв Житомир.info, зі Службою автодоріг у Житомирській області ПП «Автомагістраль» уклала 32 договори на загальну суму 1 млрд 124,6 млн грн, а з управлінням дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА – 20 контрактів та загальну суму 239,6 млн грн. За даними Єдиного держреєстру судових рішень, станом на червень 2019 в господарському суді Київської області перебувала справа про стягнення з ПП «Автомагістраль» на користь САД у Житомирській області збитків у сумі 1 млн 475,4 тис. грн. Збитки були виявлені управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області й полягали у завищенні вартості наданих послуг з ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Автомагістраль Коростень  
Матеріали по темі