Здоров'я

​До кінця листопада Житомирська область отримає ліки для онкохворих, на яких зекономили 28 мільйонів доларів

22 November 2019, 14:43

Найближчим часом Житомирська область отримає 29 позицій ліків для онкохворих, на закупівлі яких зекономили 28 мільйонів доларів.

Про це 22 листопада повідомив сайт Мінохорони здоров’я України.

«29 позицій ліків за напрямом “Доросла онкологія”, закуплені через спеціалізовані організації за кошти державного бюджету 2019 року, завезені в Україну і найближчим часом поїдуть у регіони. Відповідні накази підписані міністром охорони здоров’я України», - інформує сайт.

За даними МОЗ, цього місяця (в листопаді) в регіони направлять препарати з наступними діючими речовинами: Леналідомід, Іматініб, Амфотерицин B (ліпідний комплекс), 6-Меркаптопурін, Талідомід, Мітоксантрон, Метотрексат, Золедронова кислота, Кальцію фолінат, Ідарубіцин, Вінкристин, Ванкоміцин, Блеоміцин, Бортезоміб, Бендамустин, Тамоксіфен, Інтерферон-Альфа 2b, Паклітаксел, Летрозол, Капецитабін, Гемцитабін. У тендерах взяли участь компанії з України, Німеччини, Швейцарії, Франції, Великобританії та ін.

«Організація Crown Agents, яка закуповує ліки для Міністерства охорони здоров’я України з 2015 року, завдяки прямим контрактам з виробниками та прозорим тендерам закупила ліки від раку у дорослих на суму $21 млн, при цьому зекономивши $28,5 млн від загального бюджету, - зазначається я в публікації. Ці кошти будуть направлені на додаткові закупівлі інших медикаментів, що дасть змогу забезпечити ще більше пацієнтів доступом до лікування.

У МОЗ зазначають, що загалом сьогодні 90% препаратів за напрямом дорослої онкології купуються дешевше, аніж у 2014 році. У 2020 році кошти, передбачені у Державному бюджеті на державні закупівлі ліків і медвиробів, суттєво зростуть - на 3,2 млрд грн. Передбачається 9,77 млрд.

Нагадаємо, незабаром Житомирська область також отримає 42 флакони препарату «ОГІВРІ (Трастузумаб)», призначеного для лікування раку грудей,.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2019 року міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька перебуває у Житомирі з робочим візитом.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліки медицина МОЗ онкологія рак  
Матеріали по темі