Події

За тиждень поліцейські Житомирської області оформили 200 адмінпротоколів за насильство у сім’ї

22 November 2019, 16:27

За період з 15 по 22 листопада дільничні офіцери відділів та відділень поліції Житомирської області виявили та припинили понад тисячу адміністративних правопорушень, серед яких кожне п’яте – домашнє насильство. Також більше половини із загальної кількості фактів – це зловживання алкоголем або виготовлення самогону.

Про це 22 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначено, що пияцтво і пов’язані з ним фактори залишаються найбільш поширеними видами адміністративних правопорушень. Відтак з 1026 адміністративних протоколів, складених дільничними минулого тижня, – 597 стосувались саме порушень антиалкогольного законодавства.

У ході превентивних заходів, серед іншого, поліцейські вилучили 21 самогонний апарат та понад 300 л самогону і вдвічі більше закваски. Майже 80 осіб притягнули до відповідальності за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) КУпАП.

Супутнім зловживанню алкоголем є учинення домашнього насильства.

«Як свідчить практика, саме у стані сп’яніння рівень агресії схильних до жорстокості осіб зростає і побутові конфлікти набувають подекуди небезпечних обертів. Тож дільничні офіцери постійно працюють з особами цієї категорії», – прокоментував заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП Микола Пархомчук.

Загалом упродовж лише одного тижня відповідні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення насильства в сім’ї…) КУпАП поліцейські оформили відносно 200 громадян.

«Іншими напрямами роботи дільничних є перевірка осіб, які перебувають під адміністративним наглядом або в умовах дії запобіжних заходів у вигляді «домашнього арешту» – тобто обмеження пересування у певний час доби або у визначені місця. За вказаний період у ході спеціальних заходів з умовною назвою «Нагляд» офіцери виявили 140 таких порушників. Відтак, окрім адміністративних протоколів (ст. 187 КУпАП), у цих випадках ще й вживатимуться заходи іншого характеру для впливу на ситуацію», – йдеться у повідомленні.

Також поліцейські виявили два десятка дрібних крадіїв (ст. 51 КУпАП) та трохи менше осіб, які мали при собі незначний обсяг наркотичних речовин (ст. 44 КУпАП).

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до даних, наведених у додатку до проєкту рішення сесії Житомирської обласної ради «Про обласну цільову Програму запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на 2020 рік», опублікованому на сайті облради 6 листопада 2019 року, лише за 9 місяців надійшло 7078 звернень стосовно домашнього насильства (35 звернень надійшло від дітей, 258 – від чоловіків, 6685 – від жінок).

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство поліція  
Матеріали по темі