Економіка

На електронному аукціоні Фонд держмайна збирається цьогоріч продати два приміщення в центрі Житомира

26 November 2019, 10:29

Фонду держмайна вже передали 415 об’єктів, які мають продати через ProZorro за найкращою можливою ціною.

Про це 25 листопада повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

«Сьогодні ми передали ще 76 державних підприємств на приватизацію. Загалом передали вже 415 із 500 державних підприємств, які маємо передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу», - прокоментував передачу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Загалом 339 державних об'єктів передали з Мінекономрозвитку, інші 76 надійшли з Мінекоенерго та Мінінфраструктури, Державного управління справами – в цілому від 6 відомств. Майно підприємств буде виставлено на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий.

У повідомленні є посилання на наказ Фонду державного майна від 20 листопада 2019 року, яким доповнений перелік об`єктів малої приватизації, що підлягають приватизації у 2019 році.

Зокрема, до переліку додали майнові комплекси трьох державних підприємств: два з яких знаходяться у Житомирі, одне – в Коростишеві:

єдиний майновий комплекс державного підприємства «Навчально-виробничі майстерні» м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 37;

єдиний майновий комплекс державного підприємства «Житомирторф» м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 25;

єдиний майновий комплекс державного підприємства Коростишівський завод «Реммашторф» Житомирська обл., м. Коростишів, вул. 19-та Буддільниця.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року розпорядженням Кабінету міністрів був затверджений перелік цілісних майнових комплексів державних підприємств, установ та організацій, що передаються зі сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до сфери управління Фонду державного майна. У переліку були госпрозрахункові навчально-виробничі майстерні Житомирського технологічного коледжу, які знаходяться на вул. Небесної сотні, 37.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 липня 2019 року в Рівному розпочало роботу об’єднане Регіональне відділення Фонду держмайна по Рівненській та Житомирській областях, а в Житомирі тепер працює його підрозділ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ майно ФДМУ приватизація  
Матеріали по темі