Місто

Житомирські комунальники розповіли, як боролись із ожеледицею на дорогах і тротуарах міста

26 November 2019, 16:45

Житомирські комунальники розповіли, якими засобами боролись із ожеледицею після погіршення погодних умов на початку тижня. За словами керівника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів», посипати дороги почали ще вчора вдень, але найбільше навантаження прийшлось на вечірні години.

«До вчорашньої негоди ми були готові. Чергова зміна заступила вчасно, приблизно з 19-ї години почалось вечірнє посипання, вдень теж були посипані кілька разів мости і шляхопроводи. В нічну зміну зайшло 6 одиниць техніки, три з них постійно працювали в місті. Два заходи було практично по всіх вулицях. І під ранок знову були посипані мости та шляхопроводи. Тому по дорогах, думаю, справились. Небезпечної ожеледиці не було. З тротуарами трохи складніше, але думаю, що теж непогано спрацювали. Бо більшість ЖЕКів та керуючих компаній вийшли сьогодні хто в шостій годині, хто в сьомій годині, хто о восьмій годині, на посипку тротуарів. Маючи загальну площу тротуарів 780 тисяч квадратних метрів, я думаю, що спрацювали все ж непогано. І ще працюють», - начальник КП «УАШ» Олександр Шевчук.

Частина техніки, яка зараз працює на вулицях, задіяна у посипанні тротуарів в центральній частині міста. Для того, щоб побороти ожеледицю навіть переобладнали машини, які влітку та восени прибирали вулиці Житомира.

«Загально в зміні сьогодні вдень працює 8 одиниць техніки, чотири з яких - мала техніка, а саме ми говоримо про наші пилососи, які переобладнані на зимове утримання В даному випадку вони задіяні на посипку центральних тротуарів міста, які не увійшли в тендерну пропозицію до керуючих компаній та ЖЕКів, які ми оголошували. У нас 7 договорів із керуючими компаніями, а центральна частина залишається за УП УАШ. Вся мала техніка оснащена позаду розкидачами протиожеледної суміші, в даному випадку - це бішофіт. В середньому вчора кожен із них висипав по 400 кілограмів на центральні вулиці міста. Маючи різкі перепади температур, ми мали ожеледь в кінці дня. Робочий час бішофіту 4-6 годин. Тому на вечір вже була невелика ожеледь на тротуарах. Але знову виїхали із 6:30 ранку та посипали центральну частину міста: вулицю Михайлівську, Київську та Бердичівську», - каже начальник КП «УАШ».

Нагадаємо, на минулому тижні Житомирські комунальники розповідали, чи готові до погіршення погоди.

Як повідомляв Житомир.info, для боротьби з ожеледицею у Житомирі вже підготували техніку і придбали 8 тисяч тонн піщано-сольової суміші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуари дороги комунальники ожеледиця Житомир  
Матеріали по темі