Влада

​Новостворена Служба взяла під охорону три суди в Житомирі

2 December 2019, 13:19

2 грудня працівники новоутвореного Територіального управління Служби судової охорони в Житомирській області приступили до охорони трьох судів у Житомирі.

Про це 2 грудня Житомир.info повідомила пресслужба Територіального управління Служби судової охорони в Житомирській області.

Наряди судової охорони уперше прийняли зміну в Житомирському апеляційному, Богунському, а також Корольовському районних судах міста Житомира.

В урочистостях взяли участь начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей, начальник Територіального управління Служби судової охорони Геннадій Герасимчук, голови та співробітники судів, які взяли під охорону.

Першим під захист професіоналів передали Житомирський апеляційний суд, що розташований на вулиці Святослава Ріхтера в обласному центрі. Співробітники Нацгвардії урочисто передали зміну працівникам судової охорони. З нагоди урочистостей жінок-працівниць суду зустрічали з квітами.

«Ця подія довгоочікувана для нас. Ми чекали цього близько трьох років. Досі охорону приміщень нашого суду здійснювали працівники Нацгвардії, а сьогодні ми вітаємо в наших стінах працівників нової структури — Служби судової охорони. Бажаю їм влитися в наш колектив і гідно нести службовий обов’язок», - сказав голова Житомирського апеляційного суду Юрій Жизнєвський.

Наступними були Богунський та Корольовський районні суди, розміщені в Будинку правосуддя на майдані Соборному в Житомирі.

Голова Корольовського райсуду Юрій Драч зазначив, що надання судів під охорону спеціалізованої структури - це вимога часу, а голова Богунського райсуду Наталія Гулак поділилася очікуванням, що порядку в судах стане ще більше.

«Усі мають свої обов’язки й повинні дотримуватись закону», — сказала вона.

Головам судів, які першими прийняли охорону, вручили таблички з логотипом Служби судової охорони.

У грудні 2019 року під охорону ССО мають взяти всі суди, розташовані в Житомирі та інших містах області.

Нагадаємо, Служба судової охорони в Житомирській області була створена у жовтні 2019 року, з листопада туди набирали нових працівників. 7 листопада 2019 в Житомирі провели перший конкурс на зайняття посад у новоствореному територіальному управлінні ССО у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році тодішній начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко розповідав, що штатні працівники органів поліції вимушені охороняти приміщення судів, а не виконувати свої прямі обов’язки щодо розслідування злочинів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд охорона суду Служба судової охорони Нацгвардія  
Матеріали по темі