Влада

Житомирській області дали ще 35,7 млн грн освітньої субвенції: на автобуси, їдальні та обладнання для спецшкіл

3 December 2019, 16:41

Уряд перерозподілив між місцевими бюджетами 1 млрд 99 млн 607,4 тис. грн резерву освітньої субвенції та нерозподілених видатків освітньої субвенції для територій Донецької та Луганської областей, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив 27 листопада.

«Використання освітньої субвенції за напрямами, визначеними додатком (крім придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, із зниженим зором, глухі діти), здійснюється на засадах співфінансування: для закладів, розташованих у м. Києві, містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах з адміністративним центром у місті обласного значення та фінансування яких здійснюється з обласного бюджету, не більш як 70 відсотків – за рахунок освітньої субвенції та не менш як 30 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів; для закладів, розташованих у районах та об’єднаних територіальних громадах, не більш як 90 відсотків – за рахунок освітньої субвенції та не менш як 10 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів; для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, не більш як 95 відсотків – за рахунок освітньої субвенції та не менш як 5 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів», - зазначається у документі.

Житомирська область додатково отримала 35 млн 670,9 тис. грн освітньої субвенції, з яких: 21 млн 724,6 тис. грн – на придбання шкільних автобусів; 13 млн 446,3 тис. грн – на ремонт та придбання обладнання для їдалень закладів загальної середньої освіти; 500 тис. грн – на придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються сліпі, із зниженим зором, глухі діти.

Як повідомляв Житомир.info, 11 червня 2019 року на майдані Корольова в Житомирі урочисто передали 20 нових шкільних автобусів марки «Богдан» в об'єднані територіальні громади та райони області. Автобуси закупили у співфінансуванні державного та місцевих бюджетів, вартість одного – близько 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ освіта субвенція  
Матеріали по темі