Місто

У Житомирі презентували книгу про історію формування ДШВ, примірники якої безкоштовно передадуть освітнім закладам

4 December 2019, 16:50

3 грудня у пресцентрі Житомирської міської ради для громадськості, керівників управлінь і позашкільних навчальних закладів міста та області презентували новий інформаційний посібник для молоді «Джура-Десантник».

Про це 4 грудня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

У посібнику представлені матеріали про історію формування десантно-штурмових військ у світі та становлення Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Посібники будуть безкоштовно розповсюджені серед закладів освіти.

Зазначено, що видання посібника здійснене за підтримки Відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України; Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації; Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України; Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова; Комунальної установи «Пластовий молодіжний центр» Житомирської міської ради; Національної скаутської організації України «Пласт» Станиця Житомир.

Довідково:

Основною метою проведення Всеукраїнського національно-патріотичного вишколу «Джура-Десантник» є збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Серед основних завдань, зокрема, – надати молоді знання та навички з виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, із залученням інструкторів-десантників на базі 199-го Навчального центру ДНІВ та 95-ї бригади ДНІВ; ознайомлення молоді зі специфікою військової служби в Десантно-штурмових військах: підготовка десантника до виконання стрибків з парашутом, озброєнням та технікою ДШВ, виконання вогневої вправи стрільби з автомата.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 року відбувся ІІІ Житомирський книжковий форум «ДієСлово». Стартував він 18 жовтня мінівиставкою на Михайлівській та ходою разом із казковими героями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книга презентація  
Матеріали по темі