Влада

Департамент Житомирської ОДА купує ще 18 автомобілів для сільських амбулаторій, а по закупівлі попередніх триває слідство

9 December 2019, 18:04

Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації має намір придбати 18 легкових автомобілів для медичних працівників, що працюють в сільській місцевості. Очікувана вартість закупівлі – 8 млн 100 тис. грн.

Оголошення про відкриті торги 7 листопада оприлюднили на порталі ProZorro. Закупівля автомобілів фінансуватиметься за кошти державного бюджету.

Початок аукціону на закупівлю автомобілів запланований на 13 січня 2020 року, пропозиції подали дві фірми: ТОВ «Вік Партнер» та ТОВ «Полісся Моторс Груп». Обидві фірми є офіційними дилерами АТ «Рено Україна»: ТОВ «Полісся Моторс Груп» - в місті Житомир, ТОВ «Вік Партнер» - в місті Рівне.

Службовий автотранспорт має відповідати таким технічним характеристикам: автомобіль – Renault Duster або еквівалент, рік виготовлення – не раніше 2019 року, тип кузова – універсал, колір кузову – білий, об’єм паливного бака – не менше 50 л, коробка передач – механічна 6-ступінчата, гарантія на автомобіль – 3 роки або 100 тис. км пробігу.

ТОВ «Вік Партнер» зареєстроване в місті Рівне по вулиці Кобзарська, 85. Спеціалізується фірма на торгівлі автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Засноване ТОВ у 2009 році, статутний капітал – 1 млн 50 тис. грн. Власником фірми є Вікторія Олегівна Крисько.

ТОВ «Полісся Моторс Груп» зареєстроване в місті Житомир, проспект Незалежності, 170-А. Спеціалізується фірма на торгівлі автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Засноване ТОВ «Полісся Моторс Груп» у 2010 році, статутний капітал – 2 тис. грн. Власниками фірми є Катерина Валеріївна Машковська та Світлана Вікторівна Присяжнюк. Катерина Машковська – дружиною Сергія Машковського, який у 2014-2016 рр. очолював Житомирську облдержадміністрацію.


Зауважимо, що зараз слідче управління ГУНП в Житомирській області проводить досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.01.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«В ході досудового розслідування встановлено, що в період часу з листопада 2018 року по січень 2019 року, службові особи Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації за попередньою змовою з рядом суб'єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3, при виконанні умов договорів, предметом яких є будівельні роботи по об'єктах будівництва амбулаторій на території Житомирської області та закупівлі легкових автомобілів для вказаних амбулаторій, заволоділи бюджетними коштами, чим спричинили державі майнової шкоди у особливо великих розмірах», - йдеться у матеріалах суду.

Слідством встановлено, що 26.12.2018 між департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА та ТОВ «Полісся Моторс Груп» укладено договір поставки, відповідно до якого постачальник зобов’язується поставити замовнику товар легкові автомобілі (службовий автотранспорт медичних працівників, що працюють у сільській місцевості) Renault Duster в кількості 22 одиниці в строк до 31.12.2018 на загальну суму 10 млн 538 тис. грн. Але відповідно до офіційної інформації, отриманої з Регіонального сервісного центру МВС у Житомирській області 13.02.2019, в базі даних «НАІС» територіального сервісного центру №1841 придбані легкові автомобілі не значаться, що свідчить про відсутність державної реєстрації придбаних за бюджетні кошти легкових автомобілів.

«Вказані дії посадових осіб департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації можуть свідчити про те, що закупівля легкових автомобілів для амбулаторій, проведена з метою привласнення бюджетних коштів, а складання офіційних документів, в тому числі договору поставки, відповідального зберігання є лише маскуванням даної мети», - припускають правоохоронці.

Ухвалою Корольовського районного суду м.Житомира 13 листопада 2019 року задоволене чергове клопотання слідчих про доступ до документів, необхідних для розслідування справи.

Нагадаємо, 22 автомобілі Renault Duster, куплені за кошти держбюджету для сільських амбулаторій, урочисто передавали в Житомирі 21 березня 2019 року на майдані Соборному. При передачі автівок посадовці ОДА наголошували, що автомобілі закупили у рамках програми президента Петра Порошенка «Сільська медицина», який на час передачі автомобілів був вже кандидатом у президенти.

Як повідомляв Житомир.info, 6 листопада 2018 року був оголошений тендер на придбання 22 службових Renault Duster для медичних працівників, які працюють в сільській місцевості. 27 грудня Житомирська облдержадміністрація повідомила, що автомобілі закуплені: вартість автотранспорту склала 10 млн 538 тис. грн, 479 тис. грн за одну машину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА тендер автомобіль амбулаторія ГУНП  
Матеріали по темі