Події

За добу на пожежах у Житомирській області загинули двоє людей

10 December 2019, 12:55

За добу 9-10 грудня двоє жителів Житомирської області загинули під час пожеж. Трагедії сталися у містах Овруч та Олевськ.

Про це 10 грудня повідомила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

Так, о 08:46 год. 9 грудня до 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Овруч надійшло повідомлення про пожежу в триквартирному будинку на вулиці Київській.

Прибувши на місце події, рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в одній із частин будинку, де проживав 83-річний чоловік. Відкритого вогню в оселі не було – лише тлів матрац та підлога в житловій кімнаті. Однак на місці події рятувальники виявили тіло загиблого дідуся. Як з’ясувалося, він проживав сам, був лежачим і для освітлення використовував настільну лампу без абажура. Фахівці ДСНС припускають, що, вмикаючи її, він зачепив рукою шнур. Лампа впала на ліжко та призвела до займання і подальшого поширення пожежі.

О 09:30 год. рятувальники ліквідували пожежу. Вогонь знищив ліжко та матрац, пошкодив 3 кв.м. стіни у кімнаті. Усі обставини надзвичайної події з’ясовуються.

А вже вранці 10 грудня, о 04:30 год., відділення вогнеборців м. Олевськ ліквідувало займання в літній кухні, де тимчасово проживав 39-річний чоловік, син власниці помешкання. Як і у попередньому випадку, на час прибуття рятувальників відкритого вогню не спостерігалося, а лише тлів матрац на ліжку, вигорів і 1 кв.м. підлоги. На місці події рятувальники знайшли тіло загиблого чоловіка. Попередня причина займання – необережність під час куріння.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій зазначають, що загалом з початку року на пожежах у Житомирській області загинуло 59 осіб. Рятувальники закликають населення бути уважнішими до питань пожежної безпеки у побуті і не допускати ситуацій, які можуть обернутися трагедією.

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2019 року під час пожежі на підприємстві у селі Березівка Коростенського району Житомирської області вогнеборці виявили загиблого чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Олевськ Овруч  
Матеріали по темі