Події

​Чоловіки, яким лишалося відсидіти кілька місяців, втекли з колонії в Житомирській області через вікно третього поверху

11 December 2019, 12:26

Вистрибнули з третього поверху та зникли. На Житомирщині впроваджено план перехоплення через двох чоловіків, які втекли з Райківської колонії. Обом за ґратами лишалося провести 2-3 місяці. Тепер за втечу загрожує 3 роки в’язниці. Чому тікали і чи знайшли втікачів, - розповідають журналісти ТСН.

Наглядачі показують кімнату, де останні кілька місяців жили обидва в’язні. Їх зникнення помітив наглядач о 6:30 після підйому.

«Один спокійний нормальний, інший – закритий, ні з ким не товаришував», - розповідає молодший інспектор дільниці соціальної реабілітації Микола Наумчук.

Вони не товаришували, але втекли разом. 39-річний Микола Мойсієнко за ґрати потрапив за крадіжку, молодший за нього на 5 років Геннадій Мазуренко – за зберігання і продаж наркотиків. Обох кілька місяців тому за гарну поведінку перевели у центр реабілітації. Він знаходиться на території колонії, проте режим м’якший. В’язням дозволяють працювати за межами закладу під постійним наглядом, на ніч їх приводять назад.


«Засуджені завжди під наглядом, самовільно вони нікуди піти не можуть», - розповідає заступник керівника колонії Дмитро Огороднік.

Як втекли в’язні у центрі реабілітації не розказують, лише кажуть, що двері були зачиненими, кімната знаходиться на 4 поверсі. Вночі тут завжди чергує два інспектори. Вони нічого підозрілого не чули.

А от у прокуратури своя версія втечі. Там упевнені, що в’язні спустилися поверхом нижче і там вистрибнули з вікна. У недбалості винуватять працівників колонії.

«Зареєстровано два кримінальних провадження. Це втеча з місць позбавлення волі групою осіб. Інше кримінальне провадження нами було зареєстровано за фактом службової недбалості», - розповів керівник Бердичівської прокуратури ВадимКожухар.

Найцікавіше, обом втікачам до звільнення з місць позбавлення волі лишалися лічені місяці. Нині ж за втечу загрожує до 3 років за ґратами. Приблизно такий само строк вони вже відсиділи. Навіть рідні втікачів не розуміють їхніх мотивів.

Обидва засуджених з Житомирщини, їхні рідні також живуть тут. В області оголосили операцію перехоплення.

10 грудня прокуратура повідомила, що одного з втікачів уже знайшли, проте не називають кого саме.

«Одного втікача затримано у с. Знам'янка Хорошівського району, де він мав намір переховуватися у своєї знайомої. Наразі, під керівництвом прокуратури Житомирської області, проводяться слідчі та оперативно-розшукові дії по встановленню та затриманню ще одного засудженого», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, 9 грудня з Райківської колонії в Бердичівському районі втекли двоє засуджених – Микола Мойсеєнко та Геннадій Мазуренко. Прокуратура відкрила провадження щодо службової недбалості співробітників колонії.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2019 року з Бердичівського виправного центру втік 39-річний киянин Сергій Солоха. Чоловік покинув будівництво, на якому працював у цей день, після того, як по телефону посварився з дружиною. Згодом з’ясувалося, що втікач пів життя провів за ґратами (відбував покарання за розбій, зґвалтування та незаконне поводження зі зброєю) і схильний до насильства. За інформацією відділу комунікації поліції Житомирської області, станом на 9 грудня Сергій Солоха перебуває у розшуку.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: втікач Райківська колонія засуджений  
Матеріали по темі