Місто

На урочистостях з нагоди присвоєння 13-у батальйону житомирської 95-ї ОДШБ імені Тараса Сенюка батьки дякували за пам'ять про сина

12 December 2019, 14:17

12 грудня в 13-му окремому десантно-штурмовому батальйоні, який входить до складу 95-ї ОДШБ, відбулися урочистості з нагоди присвоєння батальйону імені загиблого десантника, полковника Збройних сил України Героя України Тараса Сенюка.


«‎Ми сьогодні зібралися з нагоди знаменної дати в історії нашої сім’ї, нашої бригади. Верховний головнокомандувач визначив заслуги 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ої окремої десантно-штурмової бригади і надав ім’я Героя України, ім’я героя, який у важку годину для країни одним з перших став на її оборону та прийняв надважкий бій. Це ім’я Героя України полковника Тараса Сенюка»‎, – зазначив командир 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Максим Миргородський.

На урочисту церемонію приїхала батьки, дружина з донкою та близькі друзі сім'ї Тараса Сенюка.

«‎Є така професія – захищати Батьківщину. У теперішній складний час, коли на нашій землі йде війна, ця професія найпотрібніша. Вам є на кого рівнятися, на мого сина Тараса та на всіх хто загинув за нашу українську землю. Бажаю вам бути мужніми та витривалими, бо ми на вас покладаємося»‎, – сказала мати десантника Тараса Сенюка Наталія.

«‎Ми щиро вдячні, що пам’ятають про героїзм нашого сина. Низький уклін за шану та повагу протягом цих років, хай вас береже Бог і Слава Україні»‎, – подякував батько Героя України Михайло.

«На жаль, героями не народжуються, героями помирають. Мій чоловік був уособленням мужності, професіоналізму, жаги до нових знань, а також він міг згуртувати необґрунтованих. Він завжди йшов вперед. Тому хочу побажати, щоб 13-й окремий десантно-штурмовий батальйон мав на меті, а також внутрішнім вектором ці якості. Сьогодні ми творимо історію, я вам дякую. Слава ДШВ!»‎, – промовила дружина Тараса Сенюка Ольга.

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння 13-му окремому десантно-штурмовому батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Збройних сил України імені Героя України полковника Тараса Сенюка. Як повідомляв Житомир.info, з 2016 року у Житомирі щороку проходить турнір з рукопашного бою, присвячений пам’яті комбата 95-ї бригади Тараса Сенюка. Уже традиційно нагороди переможцям турніру вручають донька та вдова Героя України.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ 95 бригада Тарас Сенюк  
Матеріали по темі