Економіка

У листопаді в Житомирській області ціни на картоплю, цибулю і капусту знизилися, – статистика

13 December 2019, 10:43

Споживчі ціни в листопаді 2019 року, порівняно з жовтнем, у Житомирській області зросли на 0,3%, з початку року – на 4,4%.

Про це 12 грудня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

Зазначено, що ціни на овочі піднялись загалом на 4,3% внаслідок подорожчання овочів, вирощених з насіння, на 47,7%. Однак, за інформацією статистиків, капуста, коренеплоди, цибуля, гриби, а також картопля подешевшали на 16,5-2,9%.

«Дорожчими на 3,5-1,1% стали яйця, молоко, сметана, сири, оливкова олія, фруктові соки, на 0,8-0,3% – безалкогольні напої, мед, мінеральні та джерельні води, кисломолочна продукція, соняшникова олія, масло, борошно і крупи, яловичина, хліб», – йдеться також у повідомленні.

Водночас, ціни на фрукти знизились в цілому на 3,7%, у т.ч. цитрусові, яблука, сухофрукти – на 5,9-1,7%.

Також на 1,7-0,3% відбулося здешевлення м’яса курей, морозива, кави, маргарину та інших рослинних жирів, риби та продуктів з риби (зокрема, свіжої риби – на 2,1%), рису, соусів, приправ, свинини, сала, кондитерських виробів з борошна, шоколаду.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,9%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,5%.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2019 року порівняно з вереснем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Житомирській області зросли на 0,6%. Статистики інформували, що у жовтні подешевшали, зокрема, оливкова та соняшникова олія, цукор, риба.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти  
Матеріали по темі