Місто

Вартість харчування у школах та дитсадках Житомира збільшили, з бюджету доплачуватимуть лише за місцевих дітей

17 December 2019, 11:24

У 2020 році зростає вартість харчування у школах та дитсадках Житомира, збільшується відсоток батьківської плати, а відшкодовувати з бюджету частину вартості будуть лише за дітей, які проживають на території Житомирської міської ОТГ.

Про встановлену з 1 січня 2020 року вартість харчування однієї дитини на день доповідав на засіданні міськвиконкому 17 грудня директор департаменту освіти Валентин Арендарчук.

Він зауважив, що вартість харчування на наступний рік у закладах дошкільної освіти збільшили: з 20,70 грн у 2019 році до 28,90 грн для дітей раннього віку, з 33,96 грн до 42,90 грн – для дітей дошкільного віку; з 40,05 грн до 53,70 грн – в санаторних групах. Змінилася й формула оплати – батьки доплачуватимуть більше.

«У нас змінюється формула фінансування й оплати за харчування: батьки будуть сплачувати 70%, міський бюджет – 30%, в минулому році формула буда 60х40. Ви знаєте, що у нас дуже багато дітей пільгових категорій, тому ми збільшуємо вартість харчування для батьків і для нашого бюджету, тому що діти пільгових категорій безкоштовно харчуються за рахунок міського бюджету», - пояснив Валентин Арендарчук.


Скріншот з проєкту рішення виконкому

Також трохи збільшиться вартість харчування учнів молодших класів. Загалом снідають 11708 школярів, які навчаються у 1-4 класах.


Скріншот з проєкту рішення виконкому

«Загальна сума на харчування пільговиків складає: 36 млн грн – дошкільні навчальні заклади, 32 млн грн – школи. Це кошти, які будуть надходити з міського бюджету. Загальна сума – 68 мільйонів, це говорить про те, що в цьому питанні у нас соціально спрямований бюджет», - підсумував директор департаменту освіти.

Заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що доплату за харчування будуть отримувати лише діти, які проживають на території Житомирської міської ОТГ (Житомир та село Вереси).

«З наступного року відсоток на харчування, який оплачується з бюджету, буде виключно для членів територіальної громади. Якщо інші громади хочуть підтримати сім’ї й діток, які навчаються в Житомирі, - це їхнє право, вони можуть або спрямовувати субвенцію (міському бюджету), або батьки самі платитимуть, але оплата буде 100% всім, крім мешканців нашої громади. Бо в нас з бюджету і так велика сума коштів виділяється на харчування», - сказала Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, у грудні 2018 року в Житомирі батькам запропонували нову модель харчування учнів 1-4 класів: доплата або повна відсутність сніданків. З січня 2019 року учні початкових класів житомирських шкіл харчуються з батьківською доплатою 9,50 грн. В деяких школах у 2019-2020 навчальному році змінилося шкільне меню: запровадили кілька позицій зі збірника рецептів для шкіл, який у березні 2019 року презентував кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Як повідомляв Житомир.info, загальноосвітні навчальні заклади Житомира самостійно проводять тендери на закупівлю послуг з організації сніданків для учнів 1-4 класів та обідів для дітей пільгових категорій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком школа дитсадок харчування Арендарчук сніданок  
Матеріали по темі