Суспільство

Громадяни України з 1 березня 2020 року зможуть виїжджати в Росію тільки за закордонними паспортами

19 December 2019, 10:10

З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта. Це стосуватиметься тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію Російської Федерації.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 18 грудня – інформує пресслужба Кабміну.

«Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина. Для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами», - йдеться у повідомленні.

Водночас при в’їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження.

«Рішення Уряду передбачає призупинення дії положень угод з Російською Федерацією, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетинати кордон на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження для осіб до 16 років», - наголошує КМУ.

Нагадаємо, в березні 2016 року в Житомирі активно рекламували автобусні рейси на Москву.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2017 року двоє українців намагалися незаконно переправити через державний кордон громадянина Росії, уродженця Житомирської області, який боявся повертатися в Україну легальним шляхом, бо був заляканий російською пропагандою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ кордон Росія  
Матеріали по темі