Місто

У Житомирі тарифи на поховання збільшили на 50%

21 December 2019, 14:21

У Житомирі збільшили тариф на послуги з поховання, які надає комунальне підприємство.

Питання встановлення тарифів на ритуальні послуги комунальному підприємству «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» розглядали на черговому засіданні виконкому Житомирської міської ради 21 грудня.

Перед розглядом питання начальник управління комунального господарства Олександр Марцун зауважив, що тарифи на поховання не збільшувалися впродовж шести років.

«З 2013 року комбінат надає послуги по копанню могил, з цього часу тарифи не переглядалися, а зарплати, вартість бензину та мінімальна зарплата – мінялися. На сьогоднішній день підприємство трохи «в мінусах» по фінансуванню, а коли ще земля трохи промерзне, то в подальших кварталах будуть проблеми по фінансах. Середній відсоток зростання тарифу – 40-50%, але на людях це не відобразиться. Держава дає допомогу на поховання пенсіонерам – дві пенсії, це вкладається у (новий) тариф. Держава дає допомогу на поховання всім категоріям пільговиків», - доповів керівник комунального підприємства Василь Ганченко.

Він також показав порівняння вартості поховань з іншими обласними центрами.


Заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що спеціалізований комбінат – єдине комунальне підприємство, де не переглядали тарифи у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення про зростання тарифів.

tarif-pohov

Нові тарифи на поховання

Нагадаємо, на балансі КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» перебуває одне діюче – Корбутівське кладовище та 10 закритих кладовищ Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році житомиряни підтримали петицію щодо будівництва крематорію, але місцева влада вважає, що в Житомирі ця послуга буде нерентабельною, а загалом в Україні діють крематорії лише у містах, де населення перевищує 1 млн людей (Київ, Одеса, Дніпро, Харків).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком кладовище поховання тариф Ганченко  
Матеріали по темі