Місто

На Михайлівській житомирянам показали світлове шоу до різдвяних та новорічних свят

29 December 2019, 20:51

Ввечері 29 грудня на вулиці Михайлівській в центрі Житомира відбулось світлове шоу. За допомогою гобопроєкторів зображень на будівлі, які розташовані на пішохідній вулиці, транслювались новорічні відео та картинки.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, який прийшов на відкриття світлового шоу із родиною, ідея зробити такий подарунок місту з’явилась близько року тому, а на закупівлю обладнання не витрачали бюджетних грошей.

«Майже рік тому я був у відрядженні в одному італійському містечку і побачив, що перед новим роком місто саме так було прикрашене. Сюжети можуть змінюватись як завгодно, і до будь-якого свята можна запускати будь-який сюжет. Тоді ідея дуже сподобалась. Ми знайшли цю італійську компанію, яка розробляє та виробляє ці проєктори, зв’язались із ними. Це було влітку цього року. Ми домовились, що вони виготовлять і поставлять в Житомир певну кількість проєкторів. Знайшлись спонсори під цей проєкт, і сьогодні ми бачимо перше зображення на вулиці Михайлівській. Сьогодні фахівці ще будуть працювати вночі, щоб зробити гарний сюжет на Михайлівському соборі. І потім завдяки спонсорам проєктори залишаться в місті Житомирі. Кожне свято – на День міста, на Великдень – ми зможемо по-своєму прикрашати вулицю Михайлівську чи інші об’єкти, будь-які. Наприклад, відкриття набережної чи на будь-яке свято міста ми зможемо його використовувати», – розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Імена благодійників та меценатів мер тримає в таємниці, лише каже, що фінансово до встановлення цих проєкторів долучились представники бізнесу.

«Я не хочу зараз казати про кошти, бо, якщо люди самі захочуть, то тоді й розкажуть. Я думаю, що ми особисто їм ще віддячимо. Це невеликий, середній бізнес Житомира. Вони разом зробили для людей свято, і я їм за це дуже вдячний», – розповідає Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 26 грудня 2019 року на пішохідній Михайлівській в Житомирі почали встановлювати частину гобопроєкторів зображень.

Вранці 28 грудня дозвіл на їх встановлення під час позачергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради було надано комунальному підприємству «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло».

Ввечері 28 грудня на вулиці Михайлівській за допомогою автовишок фахівці продовжували монтаж та налаштування гобопроєкторів зображень. Монтажем конструкцій керував фахівець з Італії.

План заходів святкування Нового року та Різдва у Житомирі – тут

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня в Житомирі офіційно розпочався сезон свят: рівно о 18:00 годині на пішохідній вулиці Михайлівській урочисто увімкнули ілюмінацію та згодом засяли вогні на головній ялинці міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гобопроєктор вулиця Михайлівська  
Матеріали по темі