Влада

У поліції пояснили, чому не реагують на канонади феєрверків

1 January 2020, 15:24

Поліція не реагує на порушення заборони використання піротехніки, бо немає відповідних змін до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці МВС України, оприлюдненому 1 січня.

«Рятувальники Житомирщини повідомили, чоловік зазнав тяжкої травми через феєрверк, що різко вибухнув. Наразі він у реанімації. Сьогодні в коментарях ви обурювались, чому поліція не реагувала на канонади феєрверків, якщо це заборонено? Пояснюємо – рішення про заборону піротехніки приймають міські чи сільські ради, кожна окремо. Однак, відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися. Відповідно до Адміністративного кодексу, поліція лише слідкує за тим, щоб піротехніка продавалась із сертифікатами якості», - інформує МВС.

У поліції також нагадали, що в Україні йде війна і порадили приберегти піротехніку до звільнення Криму та Донбасу.

«Громадянам України нагадуємо, у нашій країні йде війна, і смертельні вибухи лунають відразу в двох областях. Давайте будемо утримуватися від запусків феєрверків. Прибережемо всю піротехніку до звільнення Криму та Донбасу від окупації», - йдеться у дописі.

image

Нагадаємо, у новорічну ніч у Житомирі чоловік отримав тяжкі травми під час запуску феєрверку та був госпіталізований до реанімаційного відділення обласної лікарні. Управління ДСНС також повідомило, що під час запуску феєрверків у новорічну ніч травми отримав 40-річний чоловік з Ємільчинського району, який теж знаходиться в реанімації обласної лікарні.

Зазначимо, що відповідно до рішення міськвиконкому від 6 серпня 2014 року на території Житомира діє заборона на використання піротехнічних засобів (феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові пристрої) на «до моменту завершення антитерористичної операції».

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2018 року представники влади Житомира закликали громадян відмовитись від «вибухових» розваг та нагадували про рішення міськвиконкому про заборону салютів і феєрверків на території міста, що діє з 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: феєрверк МВС піротехніка 
Матеріали по темі