Місто

​У міськраді пояснили, що житомирянам треба принести в дитсадок замість довідки про реєстрацію дитини

9 January 2020, 17:05

У зв’язку з прийнятим 17 грудня 2019 року рішенням виконкому про збільшення вартості харчування у школах і дитсадках та з нововведенням щодо 30% компенсації вартості харчування лише для дітей Житомирської міської ОТГ, у навчальних закладах Житомира просять батьків у найкоротші терміни підтвердити місце реєстрації дитини.

Тобто батьки-житомиряни мають надати до закладу довідку про реєстрацію місця проживання дитини (додаток №13 до правил). Однак, як виявилось, далеко не всі батьки завчасно потурбувались про наявність такої довідки та досі не зареєстрували місце проживання своєї дитини. Тож в останній тиждень минулого року та на початку 2020 року в управлінні ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради, на яке покладені функції з реєстрації місця проживання громадян, спостерігається ажіотаж. Люди займають чергу спозарання, втім все одно доводиться чекати по кілька годин, аби зареєструвати дитину.

Тож, щоб врегулювати ситуацію та дати батькам більше часу, аби оформити усі папери, 9 січня департамент освіти Житомирської міської ради на своєму сайті опублікував інформацію управління ведення реєстру територіальної громади про те, що в разі відсутності реєстрації місця проживання дитини, батькам-житомирянам достатньо буде надати в заклади освіти копії своїх паспортів, а вже в подальшому вони мають пройти процедуру реєстрації місця проживання дитини, згідно з законодавством.



Також 9 січня на сайті Житомирської міської ради з’явилась інформація-роз’яснення про те, як зареєструвати місце проживання дитини, куди звертатися та що для цього потрібно.



Нагадаємо, з 1 січня 2020 року в Житомирі зросла вартість харчування у дитсадках та школах. При цьому відтепер з міського бюджету доплачуватимуть лише за місцевих дітей (70% - батьківська плата, 30% компенсація з міського бюджету), немісцевим же доведеться оплачувати 100% вартості харчування дитини у навчальному закладі.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року заступник мера Житомира Вікторія Краснопір пояснила, для чого потрібно здати до навчальних закладів довідки про місце реєстрації дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта школа дитсадок реєстрація довідка  
Матеріали по темі