Події

​У Житомирській області судитимуть спецпризначенця, який не впорався з керуванням і скоїв смертельну ДТП

12 January 2020, 13:24

Прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактом скоєння поліцейським роти особливого призначення смертельної ДТП, яка сталася влітку 2018 року на ґрунтовій дорозі до села Миколаївка Ємільчинського району.

Про це 11 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області 11 січня 2020 року затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння поліцейським роти особливого призначення ГУНП в області смертельної дорожньо-транспортної події, кваліфікованої за ч. 2 ст. 286 КК України. Дорожньо-транспортна подія сталася у липні 2018 року на автодорозі сполученням «Київ-Ковель» - с. Миколаївка Ємільчинського району», - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, поліцейський, 1990 року народження, перебуваючи поза службою, керуючи автомобілем марки «Volkswagen», рухаючись у темну пору доби ґрунтовою дорогою, не вибрав безпечної швидкості та виїхав на праве узбіччя проїзної частини, де зіткнувся із деревом.

Унаслідок дорожньо-транспортної події один із пасажирів – 28-річний місцевий житель, помер на місці, інший – 56-річний батько водія, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до районної лікарні.

«Справу розглядатиме Олевський районний суд. Публічне обвинувачення забезпечуватиме прокуратура Житомирської області», - повідомили у відомстві.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 серпня 2018 року на 202 км автодороги Київ-Ковель у напрямку села Миколаївки Ємільчинського району водій автомобіля Volkswagen Passat здійснив зіткнення з деревом. Тоді, за повідомленням поліції, пасажир автомобіля, 1962 року народження, був госпіталізований до травматологічного відділення, ще один пасажир, місцевий житель, 1964 року народження, помер на місці пригоди.

За кілька днів після аварії до редакції Житомир.info зателефонував брат загиблого і розповів, що за кермом авто перебував правоохоронець. Чоловік висловив занепокоєння тим, що молодик часто змінював покази, казав, що за кермом був не він, а загиблий. У коментарі Житомир.info пресслужба ГУНП в Житомирській області повідомила про проведення службового розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП суд поліцейський  
Матеріали по темі