Події

У Житомирській області сталася смертельна ДТП за участю працівника поліції, родичі бояться «кришування»

8 August 2018, 13:41

7 серпня в редакцію Житомир.info звернувся житель Житомирської області Сергій, котрий розповів про дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинув його 54-річний брат. За словами чоловіка, одним з учасників ДТП є працівником правоохоронних органів, котрий начебто був за кермом автівки.

«У цій справі фігурує співробітник правоохоронних органів, працює він в одному зі спецпідрозділів. Розкажу детальніше про обставини аварії. Сталася вона 3 серпня вночі на ділянці дороги між селами Миколаївка Ємільчинського району та Білокоровичі Олевського району. Там польова дорога. Троє чоловіків – мій брат, його давній товариш і товаришів син – автомобілем Volkswagen Passat, який належав моєму братові, їхали з траси у село. До цього мій брат та його друг десь о восьмій вечора зустрілися і випили по сто грамів. Тому, випивши, брат за кермо не сідав. І за кермо посадили молодого хлопця, 1991 року народження, сина братового друга. Те, що за кермо сів саме цей молодий чоловік, зафіксували камери спостереження на заправці у селі Жубровичі Олевського району. На відео чітко видно, що за кермо сідав хлопець. Тобто, молодик приїхав на заправку, вони заправились, і він знову сів за кермо. Від заправки до місця ДТП хвилин 20 їзди. Коли сталася аварія (автомобіль врізався в дерево), хлопець викликав «швидку». Одна приїхала з Олевська, друга – з Білокоровичів. Першу «швидку» він дочекався, а тим часом постійно кудись дзвонив. З села приїхала якась машина, і його забрали з місця ДТП. Він поїхав у село до матері. Поліція забрала його з батьківського дому на покази. Однак хлопець почав плутатися в показах: спочатку казав, що він наче йшов з траси пішки і побачив аварію, потім начебто він сидів ззаду, а брат мій був за кермом, і мовляв він дістав його з машини, зробив штучне дихання, потім поклав на заднє сидіння. Ще казав, що він спочатку дійсно був за кермом, а мій брат ззаду на пасажирському сидінні, але перед ДТП вони помінялися місцями. Однак, за моїми спостереженнями, є багато фактів, які свідчать про те, що на момент аварії за кермом був саме цей молодик. Я бачив машину і просив слідчих зробити додаткові експерименти, бо водійські дверцята були заблоковані, вони не відчинялись, відчинялись лише ліві задні дверцята. Тобто, людей діставали через одні двері. Виходить, що водій вилазив або через вікно, або по тілах – травмованого і загиблого. «Язичок», що закриває дверцята, був просто вирваний, висів на тросику. Я слідчому показував. Кажу: «Ви брали звідси відбитки пальців? Адже видно, що водій після ДТП хотів вийти з машини, і він виривав дверці. Ви бачите, з якою силою він виривав дверцята?! У нього не вийшло, і він або вилазив через задні сидіння, або через відчинене вікно». Мій брат, який практично відразу помер, не міг цього зробити – вирвати дверцята, вилізти через вікно… Капці братові лежали під переднім пасажирським сидінням, справа – з боку удару. Босим брат не міг їхати за кермом. Тобто, дуже багато фактів на користь того, що водієм дійсно був цей поліцейський», - розповів Сергій і зазначив, що братів товариш, який теж перебував у авто, внаслідок ДТП потрапив до реанімації.

Сергій зауважує: якби молодик визнав, що на момент ДТП був за кермом, ні він, ні інші родичі загиблого не мали б до нього жодних претензій.

«Я розумію, що це був нещасний випадок: перевищення швидкості, погана дорога, чуже авто, керманич не втримав машину, і її занесло... Обурює те, що він почав змінювати покази. А коли медичні працівники просили допомогти витягти з машини його травмованого батька, він не допоміг… Якби він зізнався, ми не мали б претензій. І я думаю, його будуть «кришувати», витягувати…», – каже Сергій.

У прес-службі ГУНП в Житомирській області Житомир.info підтвердили інформацію про ДТП.

«Відповідно до першочергової інформації, яку ми маємо, 3 серпня, близько 2.30, на 202 км автодороги Київ – Ковель у напрямку села Миколаївка Ємільчинського району водій автомобіля Volkswagen Passat здійснив зіткнення з деревом. Пасажир автомобіля, 1962 року народження, був госпіталізований до травматологічного відділення, ще один пасажир, місцевий житель, 1964 року народження, помер на місці пригоди», - повідомили в ГУНП.

Також в поліції зазначають, що за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження та службове розслідування.

«За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Також щодо цього випадку розпочате службове розслідування, оскільки учасником дорожньо-транспортної пригоди був працівник поліції, роти особливого призначення ГУНП. На даний час учасники ДТП, які були травмовані, але залишилися живі, дали свідчення. У них відібрано зразки крові щодо вмісту алкоголю, також на місці події було проведено огляд та зібрано слідову інформацію, яка допоможе однозначно відповісти на питання, хто був за кермом автомобіля. Призначено відповідні експертизи, після їх проведення, можна буде однозначно сказати, хто ж керував транспортним засобом», - зазначила речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року на перехресті вулиць Шевченка та Ріхтера у Житомирі автомобіль поліції зіштовхнувся з BMW.

7 березня 2018 року родичка потерпілих у ДТП пасажирів BMW Катерина Чумак розповіла, як почуваються учасники аварії.

Як повідомляв Житомир.info, постраждалі в аварії за участі BMW та автомобіля поліції позивалися до апеляційного суду в Житомирі, бо справу закрили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія  
Матеріали по темі